Geoană: Pe Ponta l-aş da afară cu mâna mea din partid şi l-aş da în şuturi afară de la Palatul Victoria

Andrei Pricopie
03.12.2014

alte articole

Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.12.2014

Senatorul Mircea Geoană, recent exclus din PSD, a declarat marţi seară, la Realitatea Tv, că Opoziţia nu intenţionează să-l dea jos pe Victor Ponta de la guvernare printr-o moţiune de cenzură, aşa cum se aşteaptă toată lumea, ci prin declanşarea alegerilor anticipate, care vor avea loc în urma unor proteste de stradă îndreptate împotriva actualului premier.

"Atâta vreme cât avem o majoritate în jurul PSD, dacă se va merge pe o formulă de agăţare de scaune din partea lui Ponta, chiar dacă câştigăm timp la guvernare, efectul va fi catastrofal asupra PSD, în 2016. Planul adevărat al actualei Opoziţii: sunt suficienţi oameni politici abili în noul PNL, vă spun care este modul de a reacţiona: nu dărâmarea Guvernului PSD, ci declanşarea de alegeri anticipate, prin intermediul presiunii protestelor de stradă. De aceea, cu cât se prelungeşte mai mult prim-ministeriatul lui Ponta, cu atât mai mult noi ne scufundăm", a afrimat fostul ministru de Externe.

În viziunea acestuia, orice formă de remaniere, cu Vicotr Ponta premier, va avea un efect politic negativ, astfel că sugerează ca PSD "să dea un şah îndrăzneţ" către noul preşedinte Klaus Iohannis şi să îi propună o listă cu nume de premieri din care acesta să aleagă.

"Păi în condiţiile în care ai majoritate, de ce nu te duci la noul preşedinte şi îi spui: "Aveţi 3, 5, 7 nume de premier, alegeţi unul cu care vă puteţi înţelege". PSD are o minimă şansă, vă spun asta. Să zică domnul Iohannis că vrea o altă majoritate, cum o face, vorbeşte cu domnul Oprea? Domnul Iohannis nu este încă preşedintele României, dar este un om onest, îl cunosc încă din 2009, când trebuia să fie premier.(..) Păi ai nevoie de un parteneriat, de un minim consens naţional", a explicat Mircea Geoană.

Şansele PSD pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016 scad cu fiecare zi în care Ponta rămâne premier, crede senatorul, care susţine că şansa PSD de a se transforma, de a se reinventa, cu aceeaşi conducere care a dus la cea mai catastrofală înfrângere, este imposibila.

Întrebat dacă va vota o viitoare moţiune de cenzură pentru răsturnarea lui Ponta, Geoană a replicat: "Nu. Pe Ponta l-aş da afară cu mâna mea din partid şi l-aş da în şuturi afară de la Palatul Victoria. Dar să îmi dau propriul guvern jos cu votul meu, nu, nu fac asta".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor