Europarlamentar PSD cere convocarea CSAT pentru a se evalua efectul crizei din Grecia asupra ţării

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, duminică, că trebuie convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) pentru a evalua efectul crizei din Grecia asupra României, potrivit unui comunicat de presă.
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu (facebook.com)
Andrei Pricopie
28.06.2015

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, duminică, că trebuie convocat Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) pentru a evalua efectul crizei din Grecia asupra României, potrivit unui comunicat de presă.

"Grecia este al 6-lea investitor în România, cu investiţii de aproape 13,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 4,5% din totalul capitalului străin adus în economia locală. Intrarea Greciei în incapacitate de plată va afecta perspectivele de dezvoltare economică a României, afectând moneda naţională şi sistemul bancar. Preşedintele României, care reprezintă ţara noastră în Consiliul European, trebuie să prezinte public situaţia românilor, rezultatele negocierilor de la Bruxelles şi să convoace CSAT pentru a analiza efectul crizei din Grecia asupra României", a declarat Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD a subliniat faptul că există un risc de expunere sau chiar de faliment a celor patru mari bănci elene aflate în România.

"Creditorii trebuie să dea dovadă de solidaritate şi responsabilitate în raport cu Grecia, iar România trebuie să se implice, dat fiind rolul său în regiune. Criza nu se combate cu măsuri de austeritate şi distrugerea bugetului Greciei, ci prin investiţii în viitor. Grecia se află în această situaţie din cauza guvernelor de dreapta care au tolerat abuzurile şi evaziunea fiscală a marilor corporaţii şi a oamenilor de afaceri cu legături politice", a opinat Victor Negrescu.

În opinia social-democratului, faptul că blocajul economic din Grecia poate însemna ieşirea Greciei din UE, dar nu înseamnă dispariţia proiectului european.

"Cred că prea mulţi lideri europeni au tratat politic situaţia Greciei. Referinţele premierului grec la democraţie şi demnitate naţională sunt corecte, însă referendumul, deşi este o soluţie bună, vine prea târziu. Este timpul ca unii lideri europeni de dreapta să înţeleagă că politica şi deciziile economice se fac pentru oameni şi nu pentru câştigurile unor grupuri de interese. Sper ca totuşi să se găsească o soluţie pentru că ieşirea Greciei din zona euro şi UE ar genera un precedent periculos, cu efecte grave asupra României", a mai precizat Victor Negrescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor