Frans Timmermans: MCV pentru România va fi menţinut

Frans Timmermans, Bucureşti 5 iunie 2015
Frans Timmermans, Bucureşti 5 iunie 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În pofida dorinţei arzătoare a exponenţilor coaliţiei la Putere de a scăpa de MCV, acesta va fi menţinut. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, că MCV pentru România va fi menţinut, Comisia fiind încurajată să continue mecanismul, deoarece acesta are "un sprijin foarte puternic" în rândul opiniei publice din ţară, relatează Mediafax.

Timmermans a declarat, joi, în Comisia LIBE a PE, că, potrivit sondajelor, există "un sprijin foarte puternic" pentru MCV în cadrul opiniei publice din România.

"Pentru mine personal, dar şi pentru CE în general este o încurajare să menţinem în continuare acest instrument", a afirmat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, reamintind că Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost instituit la aderarea României la UE pentru a rezolva existente la acea vreme.

Timmermans a mai declarat că România a realizat "progrese considerabile", inclusiv în perioada guvernării Ponta, însă mai sunt lucruri de făcut.

Reamintim că, dacă opinia publică este favorabilă MCV, în schimb în rândurile exponenţilor Puterii a apărut un puternic curent anti MCV. Cei mai vocali susţinători ai ridicării mecanismului, una din puţinele pârghii prin care presiunile politicienilor asupra justiţiei este ţinută cât de cât în frâu, sunt premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, practic, al doilea om în stat.

Cu o lună şi jumătate înaintea retragerii în Turcia pentru operaţia la genunchi făcută pe fundalul punerii sale sub urmărire penală, premierul a pledat la Strasbourg pentru eliminarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi instituirea unui mecanism care să se aplice tuturor ţărilor membre pentru că "nu pot fi unii mai egali decât alţii".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne