Establishmentul lansează o nouă fumigenă: echipa lui Trump şi un om de afaceri asociat cu Kremlinul s-au întâlnit în Seychelles
alte articole
Procurorul special american care investighează posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 aparent a strâns dovezi care indică faptul că o întâlnire secretă ce a avut loc în ianuarie 2017 în Seychelles ar fi fost o încercare de a crea un canal de comunicare între viitoarea administraţie Trump şi Kremlin, a raportat miercuri publicaţia The Washington Post, care are legături cu CIA.
Erik Prince, fondator al contractorului militar Blackwater şi susţinător al preşedintelui american Donald Trump, a declarat politicienilor americani anul trecut că a discutat despre relaţiile ruso-americane în timpul unei întâlniri în Seychelles cu un director executiv rus, ce are legături cu Moscova.
The Washington Post, citând persoane anonime familiare cu problema, a susţinut că un martor care cooperează cu procurorul special Robert Mueller ar fi declarat investigatorilor că întâlnirea respectivă a avut loc pentru ca un reprezentant al echipei de tranziţie a lui Trump să “se poată întâlni cu emisarul din Moscova şi să discute despre relaţiile viitoare dintre cele două ţări”.
De asemenea, articolul din The Washington Post a mai susţinut că George Nader, om de afaceri american de origine libaneză, care a fost implicat în organizarea întâlnirii din Seychelles şi ar fi participat la ea, a depus mărturie în faţa unui mare juriu, deoarece investigatorii analizează discuţiile dintre echipa de tranziţie a preşedintelui Trump şi emisarii Kremlinului.
Reprezentanţii lui Prince nu au comentat pe moment articolul şi au refuzat să comenteze rapoarte precedente despre Nader şi întâlnirea din Seychelles.
Prince, a cărui soră Betsy DeVos este secretarul pentru educaţie al preşedintelui Trump, a afirmat în 2017 că el şi Kirill Dmitriev, director executiv al Russian Direct Investment Fund (RDIF), s-au întâlnit pentru aproximativ o jumătate de oră într-un bar din Seychelles la sugestia unor oficiali din Emiratele Arabe Unite.
The Washington Post a susţinut că Nader a cooperat cu Mueller şi s-a întâlnit de multe ori cu investigatorii de când a fost oprit şi interogat de FBI la sosirea în luna ianuarie pe aeroportul Internaţional Dulles din Washington.
Agenţiile americane de informaţii au decis, în ciuda faptului că nu au prezentat niciun fel de dovezi incontestabile, că Rusia a interferat cu alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 cu scopul de a-l ajuta pe republicanul Trump să o înfrângă pe candidata democrată Hillary Clinton, implicată într-un scandal legat de folosirea unui server privat de email pentru rezolvarea unor probleme oficiale când ocupa funcţia de secretar de stat. Mueller investighează rolul Rusiei şi dacă a avut loc o colaborare între campania lui Trump şi Kremlin.
Rusia neagă acuzaţiile, iar Trump a afirmat în mai multe rânduri că nu a existat nicio colaborare între Moscova şi campania sa, numind investigaţia drept o “vânătoare de vrăjitoare”.