EPC Egnatia România a încheiat lucrările la parcul fotovoltaic de 1,7 MW din Bistriţa-Năsăud

Epoch Times România
03.09.2012

Contractorul EPC Egnatia România, furnizor de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice, anunţă că a finalizat lucrările şi conectarea la reţea a parcului fotovoltaic de 1,7 MW al companiei cu capital privat românesc Casa de Investiţii Alianta

Proiectul, care este situat în localitatea Lachinta, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost conectat la reţeaua naţională de electricitate în data de 17 august 2012.

Egnatia România, contractor EPC pentru acest proiect, a folosit pentru finalizarea acestui parc fotovoltaic 6.762 panouri solare fixe şi 54 invertoare. Lucrările de contrucţie au fost realizate în patru săptămâni.

Potrivit companiei elene, panourile fotovoltaice au fost furnizate de către liderul pieţei Solar World, invertoarele sunt procurate de la compania Power-One, în timp ce structura este furnizată de către Alumil, unul dintre cele mai mari grupuri europene de extrudare a aluminiului şi de producţie a profilelor din aluminiu.

"Estimările pe care le avem arată că piaţa locală va fi ofertanta pentru furnizori de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice în următorii doi ani. Volumul de muncă al Egnatia România pentru următoarele ţase luni priveşte construirea mai multor parcuri fotovoltaice ce totalizează până în acest moment 28 MW,” a declarat Thomas Melitsis, directorul general al companiei Egnatia România.

România s-a angajat ca până în 2020 să producă 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contribuţie la limitarea emisiilor de dioxid de carbon asumate de ţările membre ale Uniunii Europene.

Egnatia România operează pe piaţa locală din 2005. Compania elenă este implicată în proiecte în sectorul telecomunicaţiilor şi construcţiilor, este furnizor de servicii la cheie pentru parcuri fotovoltaice şi, de asemenea, instalează turnuri pentru măsurători de vânt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor