Emilia Şercan, detalii despre comisia care va analiza doctoratul şefei DNA

Acuzată că şi-a plagiat teza de doctorat, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi - care se declară nevinovată - aşteaptă acum un verdict instituţional care să lămurească situaţia. Cum presa a publicat deja numele experţilor care îi vor analiza lucrarea, jurnalista Emilia Şercan ne oferă o informaţie în plus pe această temă.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Doi dintre cei trei membri care vor analiza teza de doctorat semnată de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au analizat şi teza lui Victor Ponta în 2012 şi au fost necruţători cu fostul premier, a dezvăluit miercuri, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Referitor la componenţa Comisiei de lucru desemnată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să analizeze suspiciunile de plagiat din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi pe care a făcut-o publică Hotnews pot să vă ofer o informaţie în plus.

Profesorul dr. Vlad Constantinesco de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg şi profesorul dr. Claudia Ghica-Lamarchard de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa) au făcut parte din comisia care în 2012 a dat verdictul de plagiat lui Victor Ponta. Cei doi au fost necruţători în 2012 cu Victor Ponta. După verdictul primit, Victor Ponta a desfiinţat în cea mai autocratică manieră posibilă CNATDCU şi a dat prerogativele de verificare pe doctorate Consiliului Naţional de Etică", a scris Emilia Şercan.

Jurnalista susţine că nu este de acord cu faptul că prin aducerea la cunoştinţa publicului a numelor celor care sunt în Comisiile de lucru ale CNATDCU se pune presiune pe aceşti membri, aşa cum a văzut exprimată o poziţie oficială a Ministerului Educaţiei.

"Aceasta este, până la urmă, o informaţie de interes public, iar faptul că publicul află numele membrilor reprezintă şi o garanţie a transparenţei instituţiilor care analizează suspiciunile de plagiat", a adăugat Emilia Şercan.

Din comisia care analizează teza Laurei Codruţa Kovesi mai face parte profesorul dr. Radu Chiriţă de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolay din Cluj Napoca.