Emilia Şercan, detalii despre comisia care va analiza doctoratul şefei DNA

Acuzată că şi-a plagiat teza de doctorat, şefa DNA Laura Codruţa Kovesi - care se declară nevinovată - aşteaptă acum un verdict instituţional care să lămurească situaţia. Cum presa a publicat deja numele experţilor care îi vor analiza lucrarea, jurnalista Emilia Şercan ne oferă o informaţie în plus pe această temă.
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
10.11.2016

Doi dintre cei trei membri care vor analiza teza de doctorat semnată de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au analizat şi teza lui Victor Ponta în 2012 şi au fost necruţători cu fostul premier, a dezvăluit miercuri, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Referitor la componenţa Comisiei de lucru desemnată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să analizeze suspiciunile de plagiat din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi pe care a făcut-o publică Hotnews pot să vă ofer o informaţie în plus.

Profesorul dr. Vlad Constantinesco de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg şi profesorul dr. Claudia Ghica-Lamarchard de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa) au făcut parte din comisia care în 2012 a dat verdictul de plagiat lui Victor Ponta. Cei doi au fost necruţători în 2012 cu Victor Ponta. După verdictul primit, Victor Ponta a desfiinţat în cea mai autocratică manieră posibilă CNATDCU şi a dat prerogativele de verificare pe doctorate Consiliului Naţional de Etică", a scris Emilia Şercan.

Jurnalista susţine că nu este de acord cu faptul că prin aducerea la cunoştinţa publicului a numelor celor care sunt în Comisiile de lucru ale CNATDCU se pune presiune pe aceşti membri, aşa cum a văzut exprimată o poziţie oficială a Ministerului Educaţiei.

"Aceasta este, până la urmă, o informaţie de interes public, iar faptul că publicul află numele membrilor reprezintă şi o garanţie a transparenţei instituţiilor care analizează suspiciunile de plagiat", a adăugat Emilia Şercan.

Din comisia care analizează teza Laurei Codruţa Kovesi mai face parte profesorul dr. Radu Chiriţă de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolay din Cluj Napoca.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor