Cristian Ghinea: Guvernul Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni i-au spus că împăratul e gol

Victor Ponta s-a dat jos de pe scaunul de la Palatul Victoria după ce o mulţime de oameni au manifestat paşnic contra unui "guvern falimentar moral", a opinat fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Guvernul condus de premierul Victor Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni, cu copii şi steaguri, i-au spus că împăratul e gol, a declarat vineri, pe contul său de Facebook, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Nu am uitat. A trecut un an de la manifestaţia Colectiv care a provocat demisia lui Victor Ponta. Am fost atunci în stradă. Apoi am refuzat să schimb fotografia aceasta din frontpage. Deşi mi s-a spus că nu e potrivit pentru un ministru o poză de la proteste. Am spus că atâta vreme cât lucrez pentru guvern această fotografie stă pe frontpage, să nu uit de ce fac asta.

O mulţime de oameni manifestând paşnic contra unui guvern falimentar moral. Guvernul Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni, cu copii şi steaguri, i-au spus că împăratul e gol. Ponta a făcut atunci un gest decent. Restul se ascundeau", a precizat Cristian Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene îl acuză însă pe Victor Ponta, că, între timp, încearcă să rescrie istoria.

Victor Ponta, 4 noiembrie 2015:

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii."

"Supărarea şi suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic."

Victor Ponta, 2016:

"Se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un <". (…) Sper să nu se mai organizeze un Colectiv!"

Cristian Ghinea şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, să nu mai avem "guverne falimentare moral". "Nu am uitat cum eraţi atunci. Venim la Parlament!", a adăugat fostul ministru, care a devenit acum unul dintre liderii Uniunii Salvaţi România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne