Elena Udrea rămâne după gratii în dosarul Gala Bute

Elena Udrea va rămâne, încă 30 de zile, în arest. Judecătorii Înaltei Curţi au admis luni seara propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul fostului ministru în dosarul "Gala Bute"
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.03.2015

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis luni seara propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", relatează postul B1 TV. Decizia nu este definitivă iar avocaţii fostului ministru au anunţat marţi dimineaţă că vor face recurs.

”A fost o şedinţă relativ lungă, de vreo 7 ceasuri. Faptul că s-a pronunţat aşa de repede, mă face să cred că soluţia era luată de dinainte de a intra în sală. E doar o părere personală, pentru că e anormal să ai răbdare şapte ore să-i asculţi pe toţi, să pui atâtea întrebări şi să decizi doar într-o oră şi jumătate”, au declarat avocaţii Elenei Udrea pentru B1 TV.

În cazul în care recursul nu va avea succes, fostul ministru va rămâne după gratii până pe 25 aprilie. Îi vor fi "alături" fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administrator al moşiei sale de la Nana, care rămân şi ei după gratii în urma deciziei de luni a ÎCCJ.

În schimb, fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, denunţători în dosarul Gala Bute şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, vor fi cercetaţi în continuare în arest la domiciliu, a mai decis instanţa supremă.

Înainte ca magistraţii să fi pronunţat sentinţa, avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, declarase că în dosar nu au mai apărut probe semnificative astfel încât prelungirea arestării preventive a clientei sale nu se justifică.

Elena Udrea a fost arestată în dosarul "Gala Bute" în data de 25 februarie, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Fostul ministru al Turismului a respins învinuirile ce i se aduc, acuzând, la rândul său că procurorii se bazează pe denunţuri şi "croşetează poveşti".

"În cazul „Gala Bute”, procurorii îşi arată mai degrabă talentul de povestitori şi fabulişti decât cunoştinţele juridice. Când dovezile nu-i ajută, croşetează poveşti cu aţă albă. După ce toate denunţurile au fost infirmate la confruntările de ieri (19 martie n.r), anchetatorii DNA au aruncat în ochii presei povestea „postacilor” plătiţi cu 10.000 de euro pe lună. O intoxicare.

Realitatea este următoarea: procurorii nu au fost în stare să dovedească faptul că Udrea a luat „geanta” cu 900.000 de euro. Adrian Gărdean (mituitorul – cel care a strâns banii) chiar spune că aceştia nu îi erau destinaţi fostului ministru al Dezvoltării, ci lui Nastasia.

După ce nu au reuşit să arate că Udrea a luat banii, procurorii spun că ar fi dat o parte din sumă la partid – fără să existe măcar vreun indiciu care să arate că fostul preşedinte PDL Bucureşti a dat bani la partid sau că presupusele sponsorizări provin din mită." scria în urmă cu patru zile echipa de comunicare a Elenei Udrea, pe Facebook, după ce Udrea a fost pusă, de DNA, faţă în faţa cu denunţătorii săi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor