Dosarul Microsoft. Cocoş, Pinalti, Niro şi Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată

Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, omul de afaceri Nicolae Dumitru "Niro", fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti", au fost trimişi în judecată luni de procurorii DNA în mega-dosarul de corupţie Microsoft.

Cei patru inculpaţi au fost arestaţi în Dosarul Microsoft încă de la finele lui noiembrie 2014, însă, pe 25 ianuarie Gabriel Sandu şi "Niro" au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru că au început să colaboreze cu procurorii DNA şi au făcut o serie de dezvăluiri incendiare în dosar, implicând alte nume grele din politica românească.

Între timp, Dorin Cocoş şi Pinalti, care n-au colaborat cu procurorii au rămas în arest preventiv. După ce fostul soţ al Elenei Udrea a făcut unele dezvăluiri şi instanţa a decis să accepte propunerea procurorilor DNA de a-l plasa în arest la domiciliu, Gheorghe Ştefan rămăsese singurul care se mai afla după gratii susţinându-şi în tot acest timp nevinovăţia.

La sfârşitul lunii februarie, avocatul edilului, Pavel Abraham, a dezvăluit că Gheorghe Ştefan a recunoscut toate faptele de care este acuzat în Dosarul Microsoft şi pentru care se află în arest preventiv.

Dosarul Microsoft

Reamintim că Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Conform procurorilor DNA, Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft. Din această sumă, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul.

Mai exact, este vorba despre Gabriel Sandu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.