Elena Udrea, faţă în faţă cu denunţătorii săi

Elena Udrea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.03.2015

UPDATE: : Denunţătorii care vor fi confruntaţi cu Elena Udrea sunt Ana Maria Topoliceanu, Ştefan Lungu, Gheorghe Adrian şi Ştefan Nastasia, a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, citat de B1 TV.

* * *

Fostul lider PMP, Elena Udrea va fi pusă joi dimineaţă faţă în faţa cu cei care au denunţat-o în Dosarul Gala Bute. Procurorii au admis cererea fostului ministru, a anunţat preşedinta organizaţiei de femei din PMP, Ruxandra Dumitrescu, potrivit B1 TV.

"Elena Udrea se va confrunta cu denunţătorii. Elena, nu eşti singură! Elena a solicitat în nenumărate rânduri procurorilor DNA o confruntare cu denunţătorii pentru a lămuri mai multe aspecte din dosarul Gala Bute, unde este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani. În cele din urmă procurorii au acceptat cererea iar astăzi, la ora 10.00, Elena va fi faţă în faţa cu denunţătorii săi.", scrie Ruxandra Dragomir pe contul său de Facebook.

Dragomir, una din persoanele care i-au fost alături Elenei Udrea în ultima perioadă, mai adaugă că, în opinia sa, arestul preventiv este o măsură abuzivă nu doar în ceea ce o priveşte pe prietena sa, ci şi în general:

"Elena se află în arest preventiv, de trei săptămâni. În opinia mea arestul preventiv este o măsură abuzivă nu doar în ceea ce o priveşte pe Elena, ci în general. (Voi reveni în legătură cu acest aspect privind arestul preventiv). Această măsură ,,uşor forţată" se poate interpreta foarte simplu ca fiind un abuz şi a fost luată de instanţă în dosarul „Gala Bute” . Apărătorii Elenei susţin că nu există probe, iar aceste confruntări cu cei care i-au fost subalterni ar putea clarifică situaţia.", susţine fosta tenismană.

La rândul său, Elena Udrea aminteşte, prin echipa sa de comunicare, că această confruntare a fost dispusă abia după ce avocaţii au invocat în spaţiul public întârzierea punerii în aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltării şi după textul publicat în urmă cu câteva zile în care se spunea că „ancheta se derulează în ritm de melc”.

Reamintim că Elena Udrea a fost trimisă în arest preventiv în dosarul Gala Bute în data de 25 februarie, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Atât înainte cât şi după arestare, Udrea s-a plâns că procurorii se bazează eminamente pe denunţuri şi a cerut confruntări cu denunţătorii săi.

Avocatul Elenei Udrea a explicat denunţurile formulate contra clientei sale de apropiaţii săi prin faptul că aceştia au sesizat că făcând denunţuri împotriva clientei sale sunt puşi în libertate, sau nici măcar nu mai sunt arestaţi. Acesta este motivul pentru care au făcut acest lucru şi avocatul şi-a exprimat speranţa că, în urma unor confruntări, adevărul va ieşi la iveală.

"Dintr-o confruntare pot să reiasă elementele care nu sunt puse cap la cap. Fiindcă e foarte simplu să spui am lăsat o geantă în biroul ministrului şi atât pe când într-o confruntare vei fi pus în faţa unor elemente de detaliu, pe care trebuie să le confirmi, trebuie să le indici. Într-o astfel de confruntare probabil poziţia denunţătorilor va reieşi ca mincinoasă." a explicat avocatul Marius Striblea.

Udrea este la a doua arestare preventivă, prima încarcerare a deputatei fiind în dosarul Microsoft.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor