Udrea, reacţie la scandalul "postacii PDL": "Absolut toate partidele din România au "postaci" şi gherilă online"

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Deranjată de faptul că procurorii DNA au luat ochii presei cu povestea "postacilor PDL" plătiţi cu 10.000 de euro pe lună să posteze mesaje pozitive despre ea şi despre PDL, Elena Udrea susţine că, din lipsă de probe, oamenii Codruţei Kovesi s-au pus "pe croşetat poveşti cu aţă albă", realitatea fiind cu totul alta decât cea prezentată de aceştia.

"Anchetatorii vor să o ţină pe Udrea în arest cu ajutorul televizorului. În cazul "Gala Bute", procurorii îşi arată mai degrabă talentul de povestitori şi fabulişti decât cunoştinţele juridice. Când dovezile nu-i ajută, croşetează poveşti cu aţă albă. După ce toate denunţurile au fost infirmate la confruntările de ieri, anchetatorii DNA au aruncat în ochii presei povestea "postacilor" plătiţi cu 10.000 de euro pe lună. O intoxicare", a transmis Elena Udrea prin intermediul echipei sale de comunicare.

Realitatea este alta, susţine Elena Udrea, şi anume: procurorii nu au fost în stare să dovedească faptul că Udrea a luat "geanta" cu 900.000 de euro. Adrian Gărdean (mituitorul – cel care a strâns banii) chiar spune că aceştia nu îi erau destinaţi fostului ministru al Dezvoltării, ci lui Nastasia.

"După ce nu au reuşit să arate că Udrea a luat banii, procurorii spun că ar fi dat o parte din sumă la partid – fără să existe măcar vreun indiciu care să arate că fostul preşedinte PDL Bucureşti a dat bani la partid sau că presupusele sponsorizări provin din mită. Şi aici apar "postacii" care trebuie să ia ochii presei", a afirmat Elena Udrea

În realitate, cei "10.000 de euro lunar" au fost doar o singură dată, susţine fosta şefă PMP, şi anume în campania de la localele din 2012, când PDL Bucureşti a avut un candidat pentru Primăria Generală, 6 candidaţi pentru primăriile de sector, 55 de candidaţi pentru Consiliul General şi 6x33 de candidaţi pentru consiliile locale ale celor şase sectoare - "ca să nu mai spunem de PDL în general".

"Deci, să spui că Udrea plătea 10.000 de euro pe postaci reprezintă o minciună sfruntată. Pentru că am văzut ipocrizia generalizată a politicienilor din aproape toate partidele, dar şi a presei, vrem să fie clar un lucru: absolut toate partidele din România au "postaci" şi gherilă online, iar sumele de bani consumate sunt mult mai mari. Le recomandăm procurorilor DNA, dacă tot au deschis acest subiect, să investigheze şi "postacii" PSD sau PNL", a subliniat Elena Udrea.

Amintim că, în dosarul Gala Bute, procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne