El Salvador şi Nicaragua, lovite de un cutremur puternic

Cutremur de 7,4 grade pe coasta pacifică a Americii de Nord.
Cutremur de 7,4 grade pe coasta pacifică a Americii de Nord. (captură.)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter a lovit luni noapte sudul El Salvadorului şi vestul statului Nicaragua.

Seismul a avut loc la aproximativ 56 de kilometri în sud de Chirilagua, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite. Epicentrul a mai fost localizat la o distanţă de 64 de kilometri în sud de Intipuca, 83 de kilometri sud de La Union şi 168 de kilometri la sud de capitala San Salvador, a raportat Serviciul de prospectare geologică.

Serviciul Naţional de Meteorologie american a notat pe Twitter: ”Nu există nicio ameninţare de tsunami pe scară largă din cauza cutremurului cu magnitudinea de 7,4 grade de pe coasta pacifică a Americii Centrale”.

Totuşi, NBC News a raportat că ”există posibilitatea formării de valuri tsunami periculoase în interiorul unei raze de 300 de kilometri din jurul epicentrului, de-a lungul ţărmurilor din Nicaragua, Honduras şi El Salvador”.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de peste 64 de kilometri.

Nu există încă informaţii despre eventuale pagube.

Mai multe persoane din America Centrală au anunţat pe site-urile de socializare că au resimţit cutremurul.

Rapoartele preliminare afirmau că a fost emisă o avertizare de tsunami de-a lungul ţărmului din Nicaragua, Honduras şi El Salvador.