El Salvador şi Nicaragua, lovite de un cutremur puternic

Cutremur de 7,4 grade pe coasta pacifică a Americii de Nord.
Cutremur de 7,4 grade pe coasta pacifică a Americii de Nord. (captură.)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter a lovit luni noapte sudul El Salvadorului şi vestul statului Nicaragua.

Seismul a avut loc la aproximativ 56 de kilometri în sud de Chirilagua, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite. Epicentrul a mai fost localizat la o distanţă de 64 de kilometri în sud de Intipuca, 83 de kilometri sud de La Union şi 168 de kilometri la sud de capitala San Salvador, a raportat Serviciul de prospectare geologică.

Serviciul Naţional de Meteorologie american a notat pe Twitter: ”Nu există nicio ameninţare de tsunami pe scară largă din cauza cutremurului cu magnitudinea de 7,4 grade de pe coasta pacifică a Americii Centrale”.

Totuşi, NBC News a raportat că ”există posibilitatea formării de valuri tsunami periculoase în interiorul unei raze de 300 de kilometri din jurul epicentrului, de-a lungul ţărmurilor din Nicaragua, Honduras şi El Salvador”.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de peste 64 de kilometri.

Nu există încă informaţii despre eventuale pagube.

Mai multe persoane din America Centrală au anunţat pe site-urile de socializare că au resimţit cutremurul.

Rapoartele preliminare afirmau că a fost emisă o avertizare de tsunami de-a lungul ţărmului din Nicaragua, Honduras şi El Salvador.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe