Ecaterina Andronescu, despre clasa pregătitoare: După primul semestru, facem o analiză cu puncte tari şi puncte slabe

Referindu-se la clasa pregătitoare, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sâmbătă, la Craiova, că după primul semestru se va face o analiză "cu puncte tari şi puncte slabe". Astfel, se va decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă.
Ecaterina Andronescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
30.09.2012

Referindu-se la clasa pregătitoare, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sâmbătă, la Craiova, că după primul semestru se va face o analiză "cu puncte tari şi puncte slabe". Astfel, se va decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă.

Ministrul s-a întâlnit sâmbătă dimineaţă, la Craiova, cu educatoare din judeţul Dolj, cu care a discutat despre problemele clasei pregătitoare.

Apoi, într-o conferinţă de presă, Ecaterina Andronescu a precizat că în mai multe zone din ţară clasa pregătitoare a început cu multe probleme.

"Sunt şcoli care nu au avut spaţii adecvate şi care au sacrificat laboratoarele de fizică, de chimie sau de biologie, au sacrificat cancelaria, au sacrificat sala de sport, divizând-o în mai multe spaţii pentru clasa pregătitoare şi sunt şcoli unde clasa pregătitoare a fost organizată pe coridorul şcolilor. Deci pentru asemenea situaţii, noi va trebui să găsim soluţii. Sunt anormale aceste situaţii şi ar fi trebuit, în mod normal, înainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregătitoare la şcoala primară sau gimnazială sau şi gimnazială, ar fi trebuit să avem un studiu de impact care să prezinte foarte clar starea infrastructurii şi capacitatea infrastructurii de a asimila această clasă pregătitoare", a spus Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că are o listă cu toate problemele apărute la clasa pregătitoare pentru fiecare şcoală.

"Am luat decizia, ca după primul semestru, să facem o analiză, cu puncte tari şi puncte slabe. Evident că, de la doamnele educatoare semnalul este clar: clasa pregătitoare ar trebui să rămână în grădiniţă. Sunt foarte multe argumente în favoarea acestei opţiunii pe care doamnele educatoare au exprimat-o: faptul că într-o şcoală avem elevi de 18 ani şi copii de cinci ani şi jumătate, nu este cea mai fericită situaţie când ies în pauză şi unii şi alţii. De aceea, eu cred că această analiză ne va duce în situaţia să putem lua o decizie corectă, pentru că, după opinia mea, să greşeşti, poate fi acceptat, dar să perseverezi diabolic, nu cred că trebuie să facem lucrul acesta", a mai spus Ecaterina Andronescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor