Daniel Funeriu: Harababura din sistemul şcolar a fost creată de Ponta

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.
Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu. (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Liviu Şerbănescu
20.09.2012

Fostul ministru al Educaţiei, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, îl acuză pe Victor Ponta că a creat "harababură" în acest an şcolar, întrucât a schimbat patru miniştri ai învăţământului în trei luni.

Premierul i-a cerut miercuri ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu să pregătească pentru 2013 un sistem de şcolarizare care să protejeze copiii şi părinţii, apreciind că formula clasei pregătitoare iniţiată de fostul ministru Funeriu reprezintă "o harababură şi o prostie" .

"Harababura de început de an şcolar a fost cauzată de Ponta care a avut 4 miniştri ai educaţiei în 3 luni, plagiatori şi sindicalişti. Cum să începi anul bine când au schimbat politic toţi inspectorii şcolari şi toţi directorii care pregătiseră lucrurile?", a precizat miercuri Funeriu.

El mai spune că "părinţii copiilor de trei ani trebuie să ştie că micuţii nu vor mai avea locuri la grădiniţă la anul dacă Victor Ponta mută clasa pregătitoare înapoi la grădiniţă, unde e criză cronică de spaţiu".

Totodată, el a precizat că astfel, România ar fi singura ţară din UE cu grădiniţa de patru ani.

"Învăţătoarele care acum au copii de clasa a IV-a vor preda la grădiniţă sau vor fi date afară. Ce se va întâmpla cu clasele din şcoli acum amenajate? Vor rămâne goale? Va lăsa copii de trei ani împreună cu cei de şapte la grădiniţă? Anul acesta nu a fost nicio problemă la înscrierea la grădiniţă, tocmai pentru că s-a intrat în normal", a mai declarat Funeriu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor