După „creditul cu buletinul”, românii se pregătesc de „creditul cu lingoul”!

Lingouri de aur (THOMAS COEX / AFP / Getty Images)
Bogdan Costea
11.09.2012

Românii vor putea accesa până la finalul anului 2012 un nou produs de creditare, creditul cu lingoul, pentru care condiţiile de acordare sunt foarte simple, după ce criza financiară şi economică a dus la eliminarea controversatelor “credite cu buletinul”. Compania Arteus Capital Holding, cu sediul la Viena, specializată în managementul profesional al metalelor preţioase, va lansa în România un produs de creditare pentru cei care deţin aur şi acesta este depozitat la Arteus, iar valoarea creditului va fi de 65%-75% din valoarea aurului deţinut, a declarat, citat de site-ul „RTV.ro”, managerul biroului regional Arteus din Braşov, Kubanda Levente. El a afirmat că împrumutul va fi acordat în euro, pe 3, 6, 9 sau 12 luni şi a estimat că peste 50% din clienţii companiei vor accesa această facilitate.

Acest produs a fost lansat deja în Ungaria, la o dobândă de 6,5%, şi se bucură de succes.

Arteus are în România 500 de clienţi, care deţin aproximativ 150 de kilograme de aur, în valoare de peste 6 milioane euro, a precizat directorul general al filialei din România a Arteus, Sebok Istvan, care estimează că până la finalul anului compania va face afaceri de 12 milioane euro în România.

Compania are birouri în Bucureşti şi Braşov şi a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro. România este a doua piaţă din regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru Arteus, cu o pondere în vânzările totale de 15-17%, pe primul loc situându-se Ungaria.

În 2011, compania a înregistrat la nivel internaţional o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la un portofoliu de 5.000 de clienţi, iar în 2012 estimează o creştere a rulajului de 50%. Anul trecut, profitul companiei s-a majorat de 3,5 ori faţă de 2010.

Reprezentanţa din Capitală, la fel ca şi biroul regional din Braşov, asigură în primul rând servicii profesionale clienţilor care doresc să investească în aur şi metale preţioase sau în produse de economisire bazate pe metalele preţioase, dar şi administrarea activităţii colaboratorilor, trainingul acestora şi oportunitatea de a încheia afaceri. Compania intenţionează să deschidă în viitorul apropiat mai multe birouri regionale.

Suma minimă pentru investiţii în aur prin Arteus este de 1.000 de euro, iar la produsele de economisire de 50 de euro/lună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor