Dubai: patru milioane de dolari investiţi în serviciul de patrulare al poliţiei

Ofiţerii de poliţie care patrulează pe străzile Emiratului avea deja două Ferrari FF, un Bentley Continental GT, un Lamborghini Aventador, un Mercedes SLS şi un Aston Martin One. "Am ajuns la o valoare totală de peste patru milioane de dolari", a declarat şeful poliţiei.
Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport 'L'Or Blanc' (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
10.02.2014

Poliţia stradală din Dubai avea deja o flotă auto care rivaliza cu cea a oricărei companii petroliere, dar prin adăugarea ultimei "bijuterii", un Bugatti Veyron, a ajuns la o valoare totală de patru milioane de dolari. Cel care a anunţat achiziţia şi acest record este Generalul Khamis Matter Al Mazeina, şeful poliţiei din Dubai, care se mândreşte că serviciul de patrulare al poliţiei are "cea mai scumpă maşină", relatează, luni, La Stampa.

Ofiţerii de poliţie care patrulează pe străzile Emiratului aveau deja două Ferrari FF, un Bentley Continental GT, un Lamborghini Aventador, un Mercedes SLS şi un Aston Martin One. "Am ajuns la o valoare totală de peste patru milioane de dolari", a declarat şeful poliţiei.

Şeful poliţiei declară că investiţia a fost făcută deoarece "dorim să garantăm maximul poporului nostru şi naţiunii noastre". De aici vine, de asemenea, hotărârea de a imprima pe uşile maşinii Bugatti Veyron logoul publicitar „hashtag # myDubai”, în scopul de a promova imaginea Dubaiului pe social media.

Regizor şi finanţator al întregii operaţiuni este Sheikh Hamdan Bin Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, care este convins de puterea mediatică a mesajului încredinţat celei mai rapide şi mai scumpe maşini de pe planetă.

În Dubai aproape totul începe cu „cel mai”

Dubaiul are cel mai înalt zgârie-nori din lume, cel mai înalt imobil rezidenţial, cel mai înalt hotel, la acestea adăugâdu-se acum şi cel mai înalt turn din lume în formă de spirală.

Turnul Cayan, inaugurat în luna iunie 2013, în portul artificial din Dubai, are o structură metalică de 310 metri, 75 de etaje, construcţia acestuia costând un miliard de dirhami (272 milioane de dolari). Fiecare etaj este decalat de precedentul cu 1,2 grade, având o răsucire de 90 de grade.

Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, cu o înălţime de 828 metri, a fost inaugurat în ianuarie 2010. În mai 2012, emiratul a inaugurat cel mai înalt turn rezidenţial din lume, Princess Tower, cu o înălţime de 414 metri. În decembrie 2012, şi-a deschis porţile cel mai înalt hotel din lume JW Marriott Marquis, care are două turnuri gemene de 355 metri.

Dubaiul s-a dezvoltat dintr-un sat de pescari, în anii 1950, a cărui economie principală se baza pe recoltarea perlelor, devenind în timp o metropolă de zgârie-nori strălucitori la care se adaugă acum cele mai scumpe maşini de lux care îi patrulează străzile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor