Omar Borkan Gala expulzat din Arabia Saudită pentru că este 'irezistibil' de frumos

Epoch Times România
29.04.2013

Omar Borkan Gala este fotograf de modă, poet, actor... şi 'irezistibil' de frumos pentru a trăi în Arabia Saudită. El a fost arestat vineri de autorităţile arabe, alături de alţi doi bărbaţi, la un festival de film din Riad. Comisia pentru Virtute şi Prevenire a Viciilor l-a denunţat pe Omar Borkan, pentru efectul pe care l-ar putea avea asupra femeilor, notează ziarul El Mundo.

S-au făcut multe speculaţii privind motivele care ar fi putut duce la expulzarea lui Omar Borkan din Arabia Saudită, alături de alţi doi bărbaţi. Potrivit ziarului arab Elaph, expulzarea ar putea fi legată de teama ca 'femeile să se dezbrace şi să se arunce asupra acestor bărbaţi'. Alte surse speculează că ar putea fi legată de prezenţa în compania lor a unei cunoscute actriţe arabe.

Când Omar Borkan a aflat că expulzarea sa a fost publicată în mass-media, el a distribuit informaţia pe pagina lui de Facebook spunând că 'frumuseţea unei femei stă în privirea ei, pentru că ochii sunt poarta de intrare spre inima sa şi locul în care sălăşluieşte dragostea'.

Omar nu este singurul care a avut probleme cu guvernul saudit pentru că este prea frumos. Tânărul Justin Bieber a fost nevoit să-şi anuleze concertul din Oman pentru comportamentul său 'reprobabil şi păcătos'.

Un poliţist a asigurat presa locală că motivul arestării celor trei a fost pentru că poliţia religioasă 's-a temut că vizitatoarele se vor îndrăgosti de ei' şi 'a luat măsuri urgente pentru ca cei trei bărbaţi să fie deportaţi la Abu Dhabi'.

Omar Borkan Al Gala s-a născut în Dubai, iar poliţia religioasă l-a arestat la festivalul cultural Janadriyah, unde lucra alături de alţi doi colegi la un stand de promoţie pentru Emiratele Arabe Unite (UAE). Potrivit comunicatului oficial emis de delegaţia UAE, motivul reţinerii şi expulzării sale şi a celorlalţi doi bărbaţi nu a fost 'pentru că erau prea atrăgători', ci din cauza prezenţei în stand a unei artiste din emirate care a sfidat obiceiul tradiţional ca o femeie să nu intre în relaţii cu un bărbat care nu face parte din familia sa.

După această ştire, care a făcut înconjurul lumii şi a avut repercusiune mondială, au fost aşteptate cu mare interes pozele celor arestaţi pentru a verifica dacă este posibil să fii atât de frumos încât să ţi se interzică şederea într-o ţară.

Odată localizat în reţeaua socială, profilul de Facebook al lui Borkan a fost asaltat de vizitele a zeci de femei şi bărbaţi care nu numai că i-au adresat complimente, ci şi cereri în căsătorie. De fapt comentariile user-ilor spanioli au fost majoritatea de genul - 'dacă este alungat din Arabia Saudită, să vină atunci în Spania'. Alţii au spus că este 'frumos de pus în ramă' şi că în Arabia Saudită, pentru a nu fi expulzat, 'trebuie probabil să ai burtă şi părul slinos'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor