Excursii în Dubai

Burj al Arab, Dubai
Burj al Arab, Dubai (wikipedia.org)

Până de curând, excursiile în Dubai păreau un vis exotic de neatins. Astăzi însă, povestea arăbească se transformă în realitate. Farmecul Emiratelor Arabe şi unul dintre cele mai mari avantaje ale sale constă în faptul că aici nu există termenul de sezon – pe parcursul întregului an pământul este încălzit de soarele fierbinte şi scăldat de apele Golfului Persic, astfel încât călătoriile pe aceste meleaguri nu pot fi nicidecum amânate din cauza vremii nefavorabile sau altor factori externi.

Dacă avem nevoie de motive pentru a vizita Emiratele, unul de bază, îl constituie plajele cu nisip alb de o curăţenie şi îngrijire aproape ideală. Aici puteţi să vă deconectaţi de toate grijile lumeşti şi să vă relaxaţi cu adevărat. Este, de asemenea, o bună oportunitate de a vă odihni împreună cu copiii: adâncimile plate, aerul proaspăt de mare şi mediul impecabil sunt cele mai bune componente pentru o vacanţă sănătoasă.

Vacanţa în Dubai este una dintre cele mai populare destinaţii turistice, care oferă vizitatorilor condiţii excelente pentru odihnă. Un număr foarte mare de terenuri de golf, tenis, cluburi de bowling şi alte activităţi sportive sunt doar câteva dintre ofertele pentru divertisment. De asemenea, aveţi ocazia să învăţaţi tehnica tragerii cu arcul sau pistolul, dar oferta cea mai tentantă este totuşi vânătoarea de şoimi – un mod de distracţie cu adevărat regal, pus la dispoziţia turiştilor. Special pentru aventurieri şi iubitorii de senzaţii tari, sunt organizate excursii cu elicopterul şi zboruri cu balonul cu aer cald, iar pentru potolirea setei de adrenalină - salturi cu paraşuta.

Fanii sporturilor de apă îşi vor găsi şi ei ocupaţii pe măsura preferinţelor. Din categoria mijloacelor acvatice mai accesibile fac parte banana gonflabilă, jet ski-ul, catamaranul, barca, caiacul şi barca cu motor. Iar pe lângă surfing şi windsurfing, Emiratele propun turiştilor o gamă variată de activităţi precum: schi nautic, surf cu parapanta, canotaj, navigaţie şi pescuit, iar pentru cine doreşte să se simtă un adevărat VIP - poate închiria un iaht de lux pentru o croazieră fascinantă. Pe scurt, o vacanţă în Dubai este exact ceea ce aveţi nevoie pentru a vă simţi stăpânul propriei vieţi şi a beneficia de toate oportunităţile sale deodată.

Să nu uităm şi de cumpărăturile în Dubai. Numărul colosal de magazine, centre comerciale şi târguri tradiţionale, combinate cu preţurile relativ scăzute, a determinat ca Emiratele Arabe Unite să se poziţioneze printre primele locuri în lume privind facilitarea comerţului.

Rafturile magazinelor expun cele mai diverse sortimente de bijuterii, condimente, îmbrăcăminte, articole de galanterie, încălţăminte, covoare, produse din ceramică şi suveniruri pentru toate gusturile. Dacă obiectivul dvs este achiziţionarea unor lucruri la preţuri decente, atunci Dubai este cu siguranţă destinaţia perfectă.

Vorbind despre punctele de atracţie ale Dubai-ului, nu putem să trecem cu vederea şi fascinanta lume subacvatică. Aproape fiecare hotel dispune de un club de diving, unde puteţi învăţa instrucţiunile de bază şi îmbunătăţi nivelul de calificare. Tot aici puteţi comanda echipamentul, transportul şi tot ce e necesar pentru scufundări. Dacă acest scenariu nu vă este pe plac, atunci aveţi ocazia să exploraţi frumuseţea adâncimilor purtând o mască subacvatică, iar pentru senzaţii extreme există o ofertă specială - puteţi vizita acvariul, unde veţi avea ocazia nu doar să cunoaşteţi locuitorii subacvatici, ci chiar să înotaţi în compania rechinilor.

Deosebitele excursii în Dubai vă vor introduce în istoria şi cultura unică a ţării. Cel mai popular obiectiv al programului turistic este vizita la cel mai vechi cartier - Al Bastakiya. Aici s-au păstrat până astăzi clădiri tradiţionale arabe, moschei şi case cu mori de vânt.

Şi desigur, o vacanţa în Dubai nu ar fi completă fără a admira Insula Palmier şi ineditul peisaj arhitectural al cartierului "Dubai Marina". De asemenea, excursiile în Dubai vă oferă posibilitatea de a vizita aşezări multi-etnice, satele căutătorilor de perle, parcuri acvatice şi parcuri de distracţii, grădina zoologică, băi arabe, centre SPA, cluburi de noapte, restaurante, discoteci şi multe altele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură