Drob de miel şi de curcan, păstrăv prăjit, ouă încondeiate, la Târgul de Florii, de la ASAS

Epoch Times România
17.04.2011

Bucureştenii sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, la Târgul naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale de la Agronomie, cu drob de miel şi de curcan, păstrăv prăjit şi afumat la cetină de brad cu mujdei de usturoi, pâine pe vatră, cozonaci şi ouă încondeiate.

Sâmbătă, bucureştenii sunt provocaţi la concursul "Cel mai frumos ou ornat de... începători". La ,,Atelierul de încondeiat ouă", bucovinencele Maria Aiftincăi şi Valeria Fercal îi vor ajuta pe cei interesaţi să deprindă meşteşugul străvechi al încondeiatului. Creaţiile voastre vor fi expuse într-o zonă special amenajată, unde vor putea fi vândute sau donate celor care sunt singuri în această perioadă sfântă. Tot sâmbătă, vor avea loc demonstraţii de pregătit tot felul de delicii din foitaj.

Producătorii din Tulcea vor aduce salată icre de crap şi de ştiucă, icre proaspete de ştiucă şi crap, batog afumat de somn, pastramă marinată de somn, srcumbie marinată, scrumbie afumată. ,,Mama Floarea" din Scărişoara, judeţul Olt, revine cu pâine caldă la ţest.

Duminică dimineaţă, în parcul de la ASAS, se vor pregăti rulade şi drob tradiţional de miel.

Formaţia de dansuri populare Izvoraşul a Liceului Teoretic "Traian Lalescu" din comuna Brăneşti, va fi alături de târgoveţi în ziua de Florii şi îşi va prezenta repertoriul de hore, sârbe, geamparale şi braşoveanca.

La cea de a 43-a ediţie a Târgului din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice vor veni peste 25 de producători din toate zonele României - Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal, Banat.

Producătorii din Olt vor aduce legume proaspăt culese - salată, ridichi, spanac, mărar şi pătrunjel, ceapă verde, obţinute în solul comunei Scărişoara cu îngrăşământ natural.

Pentru a fi siguri că vor putea satisface cât mai multe cereri ale bucureştenilor, producătorii de cozonac ,,Domnesc", chec, prăjituri de casă din foi şi pască primesc comenzi, din timp, pentru a le aduce sâmbătă sau duminică în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Maramureşencele vor veni, ca de obicei, cu prăjituri tradiţionale - foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize. Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă.

Din Maramureş, de la firma Toto, bucureştenii vor putea cumpăra produse ecologice din carne de porc şi vită, tradiţionalii cârnaţi de casă, slănină, jambon afumat, cârnăciori ardeleneşti şi multe alte bunătăţi.

Ca de obicei, gospodinele din Maramureş vor pregăti sărmăluţe cu păsat şi mămăliguţă. Nu va lipsi colecţia de dulceţuri şi zacuşti a celor de la Topoloveni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor