Două fetiţe schimbate la naştere au ajuns din „întâmplare” la mamele lor

Copil. (pixabay.com)
Mioara Stoica
26.10.2013

O poveste surprizătoare s-a întâmplat în Argentina. Maria Lorena Gerbeno a născut o fetiţă prin cezariană. Asistentele de la clinica privată Sanatorio Argentino i-au pus în braţe o fetiţă nou-născută, dar instinctul matern îi spunea că bebeluşul care i-a fost predat nu era copilul ei. I s-a părut suspectă povestea cu creşterea în greutate a copilului - fetiţa pe care au prezentat-o ca fiind copilul ei avea 3,8 kg, în loc de 3,1, aşa cum i se adusese la cunoştinţă atunci când a născut. O altă neconcordanţă era că fetiţa adusă era născută pe cale pelviană, pe când ea născuse prin cezariană. Însă asistentele care cu trei săptămâni înainte i-au pus în braţe copilul nou-născut au încercat să respingă îngrijorările mamei, considerându-le ca fiind o obsesie a unei femei devenită recent mamă - cu toate ca avea 37 de ani şi era al treilea copil - şi nu au crezut-o când le-a spus că nu era copilul ei.

Suspiciuni

"La naşterea fiicei mele, mi s-a spus că era o fetiţă frumoasă şi mică, de 3,1 kg - a povestit Maria Lorena ziarului argentinian Clarin - dar atunci când asistentele mi-au adus-o în cameră, au zis că are o greutate de 3,8 kg şi că s-a născut pe cale pelviană. Când le-am spus că acest lucru nu este adevărat, deoarece aveam cusăturile de la operaţia cezariană, mi-au răspuns că am înţeles greşit vorbele doctorilor şi nu mi-au mai dat alte explicaţii".

Testul ADN

Din fericire, soarta şi-a pus amprenta. Revenită la clinică pentru un control de rutină, Maria Lorena, care este avocat în San Juan, a întâlnit din întâmplare o altă mamă care născuse tot în septembrie. Conversând cu doamna Veronica Tejada şi-a dat seama ce s-a întâmplat: personalul spitalului a schimbat din greşeală cei doi copii.

În acel moment, Maria Lorena a apelat la un judecător pentru a obţine permisiunea de a face testul ADN, acest test confirmând în cele din urmă ceea ce instinctul ei de mamă i-a spus de la început: micuţa pe care a ţinut-o în braţe timp de aproape o lună nu era fetiţa căreia i-a dat viaţă. "Am petrecut trei săptămâni cu o fetiţă care nu a fost fiica mea - a spus femeia la postul de televiziune C5N - dar i-am acodat toată dragostea mea pentru că am ştiut că cealaltă mama va face acelaşi lucru".

După ce au vorbit la telefon o săptămâna întreagă şi au făcut schimb de fotografii ale micuţelor, cele două mame, Maria Lorena şi Veronica, s-au întâlnit în instanţă pentru a-şi îmbrăţişa fiecare copilul. În cele din urmă, clinica şi-a recunoscut greşeala şi a declarat că este gata să coopereze pentru a stabili circumstanţele nefericite care au cauzat această eroare şi pentru a evita posibilele acţiuni în justiţie din partea familiilor celor doi copii. "Din fericire, am o natură suspicioasă - a spus doamna Gerbeno - dar mulţumesc lui Dumnezeu că acest coşmar s-a terminat cu bine".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor