Două explozii, în faţa unui hotel din Egipt, soldate cu 4 poliţişti morţi

Cel puţin 4 politişti au fost ucişi şi alte 12 persoane au fost rănite după ce două bombe au explodat în faţa unui hotel din Egipt, a raportat Reuters, citând mass media de stat.
Un hotel din oraşul egiptean Al-Arish (în imagine) a fost ţinta unui atac cu două bombe, 24 noiembrie 2015.
Un hotel din oraşul egiptean Al-Arish (în imagine) a fost ţinta unui atac cu două bombe, 24 noiembrie 2015. (Getty Images)

Exploziile au avut loc marţi în faţa unui hotel din oraşul al-Arish, unde erau cazaţi judecători ai comisiei electorale. În plus, incidentul are loc la doar două zile după încheierea celei de-a doua runde a alegerilor parlamentare.

Potrivit Reuters, un sinucigaş cu bombă a încercat să intre cu maşina în hotel, moment în care gărzile de securitate de la faţa locului au deschis focul asupra maşinii atacatorului şi aceasta a explodat. La câteva minute după explozia primei bombe, s-a produs o a doua explozie la faţa locului, conform raportului.

Între timp, ziarul Russia Today a raportat că un grup egiptean afiliat la Statul Islamic şi-ar fi asumat răspunderea pentru acest atac. Conform unui raport al Gulf News, care l-a citat pe maiorul Mohammad Khalaf, un oficial al Directoratului Sinaiul de Nord, atacul a avut loc la Swiss Inn Hotel, după care a avut loc un schimb de focuri în zonă.

Egiptul a mai fost lovit de atacuri similare în Sinai, desfăşurate de acest grup egiptean afiliat la Statul Islamic, care încearcă să răstoarne guvernul actual al ţării.

Reuters a adăugat că forţele de ordine au securizat zona şi că mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului.

Al-Arish este capitala regiunii nordice Sinai şi se află la o distanţă de peste 96 km de locul doborârii unui avion rusesc de pasageri, în care au murit toţi cei 224 de oameni aflat la bord. Investigaţia asupra acelei tragedii a descoperit că o bombă aflată la bordul avionului, plasată sub unul dintre scaune, a provocat prăbuşirea acestuia.

Depunerea voturilor pentru alegerile parlamentare egiptene a început luna trecută şi se va finaliza la începutul lunii decembrie. Egiptul nu a avut Parlament din 2012.

Preşedintele Abdel Fattah el-Sisi, care a fost acuzat de suprimarea opoziţiei de când a preluat puterea, deţine în prezent puteri legislative şi va continua să o facă până când un nou Parlament va depune jurământul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe