70 000 de turişti ruşi evacuaţi din Egipt

Rămăşiţe ale avionului rusesc Airbus A321 doborât într-o regiune montană a peninsulei egiptene Sinai, în 31 octombrie 2015.
Rămăşiţe ale avionului rusesc Airbus A321 doborât într-o regiune montană a peninsulei egiptene Sinai, în 31 octombrie 2015. (AFP/Getty Images)

Peste 70.000 de turişti ruşi au fost evacuaţi din Egipt de la prăbuşirea zborului Kogalymavia 9268 din Peninsula Sinai de luna trecută, a declarat un consilier de la Rosturizm, conform agenţiei de ştiri TASS.

Există aproximativ 5.000 de turişti ruşi rămaşi în ţară, a declarat Svetlana Sergheieva: aproximativ 3.000 în Hurghada şi aproape 2.000 în Sharm El-Sheikh.

Turiştii au fost evacuaţi din Egipt separat de bagajele lor. Au fost folosite aeronave de transport militar pentru deplasarea bagajelor la Moscova, serviciile de la sol fiind responsabile pentru descărcarea şi sortarea acestora.

Aproximativ 480 de tone de bagaje au fost transportate înapoi în Rusia din 13 noiembrie, potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Egiptul este a doua cea mai populară destinaţie în afara graniţelor pentru turiştii ruşi, prima fiind Turcia. Potrivit BBC, 3 milioane de ruşi au vizitat Egiptul în 2014, ceea ce înseamnă o treime din totalul vizitatorilor din ţară.

Rusia a interzis toate zborurile spre Egipt pe 6 noiembrie. Interdicţia va dura cel puţin câteva luni, a declarat săptămâna trecută şeful Administraţiei Prezidenţiale, Serghei Ivanov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe