Dosarul Olguţei Vasilescu, din nou pe masa procurorilor DNA

Dosarul de corupţie al primăriţei din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, proaspăt câştigătoare a unui nou mandat în fruntea municipalităţii, a fost retrimis la DNA, după ce instanţa a decis excluderea mai multor probe.
Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta (Facebook)
Andrei Pricopie
07.10.2016

Dosarul în care primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, a fost retrimis vineri la DNA de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori.

"Restituie cauza la Parchetul de pe langă ICCJ DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa", se arată în motivarea instanţei.

Magistraţii au menţinut, de asemenea, dispoziţiile date pe 20 septembrie de judecătorul de cameră preliminară care a declarat nule o serie de probe puse pe masa instanţei de procurorii DNA.

Mai exact, instanţa a constatat "nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare."

În acelaşi timp au fost excluse şi unele declaraţii date de martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, motivul invocat de instanţă fiind că aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală.

"Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 7 martie", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

A fost exclusă, de asemenea, şi o probă constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre doi actori din dosar, Ion Vlăsceanu şi Ionuţ Pârvulescu, din data de 19 februarie, argumentând că aceasta a fost obţinută în mod nelegal.

Pentru a afla mai multe despre dosarul Olguţei Vasilescu intraţi aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor