Dosarul Microsoft. Denunţul lui Cocoş ajunge până la Vasile Blaga (Surse)

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a făcut un denunţ în dosarul Microsoft care se pare că ajunge până la Vasile Blaga, motiv pentru care procurorii DNA au decis să-l recompenseze propunând plasarea sa în arest la domiciliu, semn că dezvăluirile omului de afaceri poartă cu sine o anumită greutate.
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.02.2015

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a făcut un denunţ în dosarul Microsoft care se pare că ajunge până la Vasile Blaga, motiv pentru care procurorii DNA au decis să-l recompenseze propunând plasarea sa în arest la domiciliu, semn că dezvăluirile omului de afaceri poartă cu sine o anumită greutate.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, firul mărturisirilor lui Dorin Cocoş duce până la co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, deşi nu au precizat care sunt celelalte persoane nominalizate de acesta. Aceleaşi surse susţin că Dorin Cocoş nu a făcut nicio referire în denunţul său la adresa fostei sale soţii Elena Udrea.

Cocoş, la un pas de a scăpa de arest. Pinalti se ţine tare

Curtea Supremă a rămas vineri în pronunţare cu privire la cererile procurorilor DNA referitoare la măsurile preventive care îl vizează pe Dorin Cocoş, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti", fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi afaceristul Nicolae Dumitru "Niro".

Cei patru inculpaţi au fost arestaţi în Dosarul Microsoft încă de la finele lui noiembrie 2014, însă, pe 25 ianuarie Gabriel Sandu şi "Niro" au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru că au început să colaboreze cu procurorii DNA şi au făcut o serie de dezvăluiri incendiare în dosar, implicând alte nume grele din politica românească.

Între timp, Dorin Cocoş şi Pinalti, care n-au colaborat cu procurorii au rămas în arest preventiv. Însă acum, după decizia fostului soţ al Elenei Udrea, singurul care se pare că va rămâne în arest preventiv este Gheorghe Ştefan.

Surse judiciare au dezvăluit pentru agenţia de ştiri că, în sala de judecată, Cocoş, Sandu şi Dumitru Nicolae i-au transmis judecătorului că recunosc acuzaţiile DNA şi că au colaborat cu oamenii legii, în timp ce Gheorghe Ştefan a rămas la declaraţiile sale iniţiale în care îşi susţine nevinovăţia.

În cazul lui Dorin Cocoş, procurorii DNA au solicitat schimbarea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, iar în cazul celorlalţi doi menţinerea arestului la domiciliu. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Ştefan, judecătorul a stabilit disjungerea propunerii de menţinere a arestului preventiv.

Pe lista arestaţilor celebri din dosarul Microsoft a intrat recent şi, Elena Udrea, trimisă şi ea în arest la domiciliu, după o săptămână după gratii.

Reamintim că Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan şi Nicolae Dumitru sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Conform procurorilor DNA, Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft. Din această sumă, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul.

Mai exact, este vorba despre Gabriel Sandu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor