Dobriţoiu: Aruncarea găinilor moarte în curtea ACL, un gest ocult care ne trezeşte coşmaruri (Video)

Corlneliu Dobriţoiu, coferinţă de presă ACL
Corlneliu Dobriţoiu, coferinţă de presă ACL (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Comentând incidentul găinilor moarte aruncate în curtea ACL, senatorul liberal Corneliu Dobriţoiu a susţinut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că avem de-a face cu un gest ocult, precreştin, specific nazismului şi familiilor mafiote din anii ’30.

"Simbolistica acestui gest ne trezeşte coşmaruri. Nu are nimic creştin în ea. Sunt surprins de atitudinea unor înalte feţe bisericeşti care susţin un candidat care face apel la gesturi precreştine. Gestul a fost împrumutat din rândul familiilor mafiote din anii când aruncau găini moarte în curtea comercianţilor care nu le plăteau dările şi aceasta reprezenta o ameninţare cu moartea. A fost o practică a nazismului care a folosit simboluri precreştine în sens malefic", a declarat Dobriţoiu, citat de Mediafax.

Fostul ministru al Apărării îl invită pe prezidenţiabilul PSD, care susţine că este unificatorul României, să îşi oprească "ciracii" de la astfel de acţiuni care vor stârni un val de nemulţumire la nivelul populaţiei.

"Nu ocultismul trebuie să fie predominant acţiunii în campanie, ci valorile democratice, dezbaterea liberă", a adăugat Corneliu Dobriţoiu, care a evidenţiat că PSD nu putea alege un moment mai nefericit să arunce găini moarte în curtea ACL.

"Nu noi vom duce mesajul în capitalele europene, la nivelul CE, PE, asupra practicilor de campanie ale social-democraţilor. Presupun că Joseph Daul o va face", a mai precizat senatorul.

Cu puţin timp înainte ca preşedintele PPE să ajungă la sediul ACL din Capitală, mai multe găini, unele vii, altele moarte, au fost aruncate peste gardul clădirii, de gâtul lor fiind prinse bileţele cu mesajul "Sunt Klaus Iohannis. Îmi e frică de dezbatere", aluzie la dezbaterea televizată de care pesediştii îl acuză pe Iohannis că fuge.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne