DNA cere ridicarea euro-im(p)unităţii lui Ovidiu Silaghi

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. (Epoch Times România)

DNA a cerut Parlamentului European, prin intermediul Parchetului ICCJ, ridicarea imunităţii lui Ovidiu Silaghi, în vederea urmăririi penale a acestuia pentru trafic de influenţă, în dosarul de corupţie al lui Nelu Iordache, fostul ministru al Transporturilor fiind acuzat că a cerut şi primit mită.

Măsura a fost dispusă de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicitarea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării Parlamentului European pentru transmiterea unei opinii şi formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Silaghi Ovidiu Ioan. Acesta, membru al Parlamentului European, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Transporturilor, reiese dintr-un comunicat citat de mediafax.

Liberalul Ovidiu Silaghi a fost înregistrat pe site-ul Parlamentului European ca deputat începând cu data de 4 septembrie, numirea sa fiind considerată ca o tentativă a PNL de a-l scăpa pe Silaghi de consecinţele acuzaţiilor de trafic de influenţă aduse de DNA.

La momentul numirii sale, Silaghi, care fusese nominalizat pentru postul de Ministru al Transporturilor, lăsat liber de alt liberal, Relu Fenechiu, după ce a fost condamnat la închisoare, avea deja dosar pe rol la DNA.

Conform procurorilor anticorupţie, în cursul anului 2012, Silaghi, la vremea respectivă ministru al Transporturilor a pretins şi primit de la omul de afaceri Nelu Iordache, suma de 200.000 de euro, angajându-se ca în schimbul sumei cu pricina, să facă uz de influenţa sa în favoarea lui Iordache, în relaţie cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A.

În data de 6 septembrie, imediat după anunţul că Silaghi a fost numit europarlamentar, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze preşedintele ţării pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, având în vedere încetarea mandatului acestuia de deputat şi numirea sa ca europarlamentar PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a dat avizul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Cu toate acestea, Silaghi a plecat netulburat la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne