Înfiinţarea unui Muzeu Naţional al Comunismului, pe agenda discuţiilor dintre Iohannis şi Gauck

Şeful statului a discutat cu preşedintele german despre importanţa asumării trecutului care, în România, s-ar putea materializa prin înfiinţarea la Bucureşti a unui Muzeu Naţional al Comunismului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Preşedintele Iohannis l-a primit luni, la Cotroceni, pe omologul său german, discuţie în cadrul căreia şeful statului a discutat cu Joachim Gauck despre intenţia sa de a înfiinţa, cât mai curând, la Bucureşti, un Muzeu Naţional al Comunismului.

"Preşedintele Gauck este o personalitate de referinţă pentru revoluţia anti-comunistă din Republica Democrată Germană şi reunificarea Germaniei. În acelaşi timp, este şi un vechi prieten al României, fiind binecunoscut interesul său autentic pentru procesul de transformare post-comunistă din ţara noastră.

De aceea, am discutat şi importanţa asumării trecutului la nivelul societăţii. În acest context, i-am vorbit despre intenţia mea de a înfiinţa cât mai curând la Bucureşti un Muzeu Naţional al Comunismului. Este o iniţiativă care oglindeşte responsabilitatea noastră ca naţiune şi hotărârea fermă de a nu uita.

Eforturile statului german în privinţa păstrării memoriei experienţelor totalitare pe care le-a parcurs în secolul XX constituie un veritabil model. În consecinţă, sprijinul german în această materie ne-ar fi de un real folos şi, de aceea, l-am rugat pe Preşedintele Gauck, cunoscând contribuţia sa valoroasă în acest domeniu, să susţină schimbul de experienţă şi să ne ofere expertiza germană.

Ne dorim un muzeu construit după cele mai înalte standarde, care să devină o instituţie de educaţie şi de amintire.", a declarat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne