DNA a pus sechestru pe bunurile lui Mircea şi Vlad Cosma, acuzaţi de corupţie

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe conturile precum şi pe bunurile imobile ale tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, care a contestat decizia în instanţă.

Şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, a declarat că măsura a fost instituită pentru unele imobile şi conturi bancare aparţinând celor patru inculpaţi: Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixăndrescu, director al Direcţiei Patrimoniu a Consiliului Judeţean Prahova.

Deputatul Vlad Cosma a contestat în instanţă decizia procurorilor în ce priveşte sechestrul asupra bunurilor sale, urmând ca procesul să se judece miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta fiind singurul care a contestat în instanţă sechestrul asigurător.

Răzvan Alexe a fost scos, luni seară, din arest preventiv şi acum este în arest la domiciliul său din Ploieşti, ca urmare a deciziei definitive a instanţei supreme.

Totodată, instanţa supremă a dispus, prelungirea duratei de arest la domiciliu pentru Daniel Alixăndrescu, inculpat în acelaşi dosar sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, aceştia fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", susţin procurorii DNA.

Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, este pentru a treia oară preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne