Ponta: Liderii PSD Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, suspendaţi din funcţii

Sigla Partidului Social Democrat (PSD)
Sigla Partidului Social Democrat (PSD) (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că Mircea Cosma, preşedintele organizaţiei PSD Prahova, şi Constantin Nicolescu, preşedintele PSD Argeş, şi-au încetat activitatea ca şefi ai organizaţiilor locale respective.

"Azi, în cadrul Biroului Permanent, am luat act de solicitarea a doi preşedinţi de organizaţie, domnul Cosma de la Prahova şi domnul Nicolescu de la Argeş, de a-şi suspenda activitatea ca preşedinţi ai PSD în cele două judeţe. Atribuţiile acestora vor fi preluate, începând de astăzi, de preşedinţii executivi - la Prahova, domnul Savu, iar la Argeş, domnul primar Pendiuc", a afirmat Victor Ponta la finalul şedinţei BPN al PSD.

Mircea Cosma este cercetat în stare de libertate pentru trafic de influenţă. Mircea Cosma şi fiul său Vlad Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţi ai unor societăţi comerciale.

Constantin Nicolescu a fost declarat incompatibil după ce s-a descoperit că în calitate de preşedinte al CJ Argeş a acordat contracte unor firme la care era acţionar.

Constantin Nicolescu a fost revocat luni din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş