Dispar refugiaţi din Germania

Germania, care şi-a deschis braţele pentru a primi imigranţi care caută azil, se confruntă cu o situaţie bizară: mai multe sute de refugiaţi din Saxonia Inferioară au dispărut, iar nimeni să ştie ce s-a întâmplat cu aceştia.
Mai mulţi imigranţi stau în cantina unui centru de refugiaţi din oraşul german Celle, Saxonia Inferioară, 15 octombrie 2015.
Mai mulţi imigranţi stau în cantina unui centru de refugiaţi din oraşul german Celle, Saxonia Inferioară, 15 octombrie 2015. (Captură Foto)

În cea mai recentă şi cea mai bizară schimbare de situaţie în criza refugiaţilor din Europa, cel puţin 700 din cei aproximativ 4.000 de imigranţi care au fost acomodaţi iniţial de landul german Saxonia Inferioară au dispărut în mod misterios, conform unui anchete realizate de ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

Deoarece mulţi dintre refugiaţi încă nu au fost înregistraţi nu se ştie nimic despre identitatea celor dispăruţi sau unde ar fi putut pleca, a raportat ziarul german The Local. Acest lucru a plasat autorităţile locale în poziţia stânjenitoare de a nu şti nimic în legătură cu această situaţie misterioasă.

La un centru de refugiaţi din Lingen, membrii parlamentului local au sosit pentru o vizită la sfârşitul săptămânii trecute şi au descoperit că mai mult de jumătate din cei 212 refugiaţi aduşi la centru plecaseră deja.

Timo Frers, purtător de cuvânt pentru oraşul Delmenhorst, a declarat că refugiaţii nu stiu unde vor fi duşi după ce sosesc în Bavaria. “De cele mai multe ori, ei nu stiu unde se află. Recent am creat o hartă a Germaniei pentru ca ei să se poată orienta pe cont propriu”, a declarat Frers pentru ziarul respectiv.

Conform agenţiei de ştiri Sputnik, există unele speculaţii că imigranţii au plecat din statul Saxonia Inferioară pentru a se reuni cu rudele lor, fie pentru a căuta locuri mai atractive de locuit în Germania sau chiar în străinătate. Alte speculaţii atrag atenţia asupra eşecului autorităţilor locale de a oferi refugiaţilor condiţii de trai adecvate.

Ziarul local adaugă faptul că Ministerul Federal al Muncii estimează acum că aproximativ 300.000 dintre refugiaţii care vor sosi în Germania în 2015 vor călători în alte ţări. Totuşi, nu este clar unde anume vor pleca, ţinând cont de faptul că însăşi dorinţa Germaniei de a accepta refugiaţii cu braţele deschise a fost cea care a declanşat o criză ce zguduie întreaga Europa şi a făcut ca ratingul cancelarului german Angela Merkel să ajungă la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe