Dîncu, despre moţiunea AUR: E menită să ţină emoţia sus / Problema nu e să-l dăm jos pe Ciolacu, ci ce punem în loc

Protest AUR in Parlamaent
D.B.
17.02.2025

Liderul PSD Vasile Dîncu a declarat duminică seara, la Digi24, că moţiunea de cenzură lansată de AUR împotriva premierului Ciolacu nu are şanse să treacă în Parlament.

Potrivit acestuia, problema nu ar fi înlăturarea lui Ciolacu din fruntea guvernului "ci este ce punem în loc".

„Moţiunea nu va avea nicio şansă, după părerea mea, pentru că principala problemă nu este să-l dăm jos pe Ciolacu sau pe altcineva, ci este ce punem în loc. Este foarte greu să vedem o altă coaliţie care să pară mai raţională, care să vină cu un proiect mai raţional, pentru că, până la urmă, ceea ce aşteaptă lumea, cred eu, ca sociolog, este să vină şi celelalte alegeri, să avem un nou preşedinte şi să ne uităm la noua ordine, mai ales că şi cea internaţională se schimbă foarte tare”, a declarat Dîncu.

Potrivit acestuia, demersul AUR ar fi menit „să ţină emoţia sus” până la alegerile prezidenţiale.

„Ceea ce face AUR şi cei care sunt în această echipă de contestare este un lucru firesc în zona politică, adică încearcă să-şi asume o victorie în eliminarea lui Iohannis şi vor merge pe sloganul victorie până la capăt. Este o formulă veche din politică şi vor încerca să facă acest lucru şi ca să ţină emoţia sus până la alegerile următoare”, susţine social-democratul.

Despre decizia lui Iohannis: Egoistă şi la momentul nepotrivit

Dîncu a etichetat decizia lui Klaus Iohannis de a demisiona din funcţia de preşedinte, drept una "egoistă", luată într-un moment inoportun şi care nu rezolvă mai nimic.

"Din păcate, Klaus Iohannis şi-a ales şi această demisie într-un moment nepotrivit. Oarecum mi s-a părut una egoistă, egotică, aşa, încercând să evite o contestare printr-o moţiune de demisie a preşedintelui, care nu cred că ar fi fost votată. Nu cred că se ducea lumea la referendum ca să voteze la demisia preşedintelui, dar cred că era un gest simbolic care l-ar fi deranjat pe preşedintele nostru.

Şi atunci şi-a dat demisia, cred, într-un moment nepotrivit. Ori îşi dădea demisia în decembrie, atunci când i s-a terminat mandatul, ori trebuie să aştepte până la alegeri”, susţine Dîncu.

Social-democratul afirmă că demisia lui Iohannis din funcţia de şef al statului a fost „chiar prezentată ca fiind un fel de salvare, ieşirea României dintr-un haos penibil sau dintr-o situaţie penibilă în care nu vom putea explica de ce vrem să-l dăm jos pe preşedintele care oricum pleacă”.

„Avem un preşedinte interimar care vine pe cale constituţională, din preşedinţia Senatului, şi lucrurile, dincolo de o criză de încredere politică şi de o criză de regim politic cred eu care este destul de evidentă, lucrurile merg înainte, adică nu avem un haos politic".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor