Din nou în vizită la Moscova. Maria Ciobanu: Chiar dacă a fost umilit de Putin, Dodon îi este devotat

După pierderea ruşinoasă a scrutinului prezidenţial, Dodon a început să vorbească şi să procedeze urât, toate mişcările sale ticăloase demonstrând că se răzbună pe cetăţenii R. Moldova, afirmă Maria Ciobanu.
Igor Dodon şi colegii PSRM la întâlnire cu Dmitri Kozak (facebook.com/Dodon Igor)
Tatiana Chiriac
27.12.2020

Fostul preşedinte Igor Dodon s-a întâlnit vineri, la Moscova, cu şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, care este responsabil de relaţia cu Republica Moldova.

Pe pagina sa de Facebook, Dodon a relatat că la întâlnire au mai participat Zinaida Greceanîi - preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Bătrîncea - vicepreşedintele Parlamentului, Irina Vlah - başkanul Autonomiei Găgăuze, şi Ion Ceban - primarul general al Chişinăului.

În cadrul întrevederii au discutat despre „consolidarea parteneriatului strategic, perspectivele colaborării economice” dintre Moldova și Rusia şi au „totalizat rezultatele acestui an”.

În continuarea „vizitei de lucru” la Moscova, Igor Dodon, care nu deţine nicio funcţie oficială în stat, împreună cu Zinaida Greceanîi s-a mai întâlnit cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin şi cu preşedintele Partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov.

Igor Dodon şi-a început mandatul de preşedinte cu vizita în Rusia şi l-a încheiat cu vizita „în patria lui iubită”. Chiar dacă a fost umilit de Vladimir Putin, luat în derâdere, neglijat, Dodon, ca un câine devotat, se gudură în faţa lui, susţine deputatul Platformei DA Maria Ciobanu.

În opinia parlamentarei, după pierderea ruşinoasă a scrutinului electoral pentru alegerile prezidenţiale, Igor Dodon procedează urât, toate mişcările sale ticăloase demonstrând că doreşte să se răzbune pe cetăţeni pentru că au preferat un alt preşedinte.

Având în vedere că Dodon a lăsat Moldova neguvernată sau guvernată de „nulităţi docile lui”, Maria Ciobanu constată că noul preşedinte Maia Sandu nu prea are de ales.

”Ori respectă prevederile constituţionale şi numeşte prim-ministru interimar o nulitate din miniştrii care au mai rămas, ori, după consultările cu fracţiunile parlamentare, propune la funcţia de prim-ministru o candidatură, care va fi îmbrăţişată de socialişti, Şori şi pentru Şor.

Este vehiculată şi varianta că nu va propune preşedinta nicio candidatură, dar în acest caz cred că doar experţii în drept constituţional ne pot spune CE E DE FĂCUT...”, a ţinut să menţioneze politiciana.

Vizita lui Dodon, a colegilor socialişti dar şi a familiei sale la Moscova a început imediat după ceremonia de inaugurare, pe 24 decembrie, a noului preşedinte, Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor