Virusul comunist în R. Moldova. Maria Ciobanu: Spitalele sunt arhipline, mor oamenii ca muştele

Maria Ciobanu, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
14.12.2020

„De la un timp încoace fiecare zi începe cu vestea tristă: a mai murit cineva, este în stare gravă altcineva. Mor oamenii ca muştele... Sistemul medical din Republica Moldova explodează. Cititorii de statistici au dispărut de pe sticlă, lumea încearcă să facă faţă cum poate acestei nenorocite pandemii de coronavirus”, constată deputata Platformei DA Maria Ciobanu.

„La noi este ca la nimeni! Nu s-a văzut începutul, nici valurile despre care se vorbeşte în alte ţări. La noi din rău în mai rău... Poate este cazul Guvernul să solicite ajutor de la unele ţări care se descurcă mai bine, care au un sistem medical ce face faţă acestei tragedii umane?”, întreabă retoric parlamentara.

Maria Ciobanu i-a îndemnat pe toţi să îşi poarte de grijă întrucât medici rămân tot mai puţini, spitalele sunt arhipline. „Să începem săptămâna cu gândul că suntem pe cont propriu şi că de felul în care acţionăm depinde viaţa noastră. Evitaţi locurile aglomerate, dragilor.”

Luni, 14 decembrie, au fost confirmate alte 735 cazuri noi de infectare cu virusul Wuhan care provoacă boala COVID-19, totodată din cauza infecţiei şi-au pierdut viaţa 25 persoane, inclusiv un medic de la Spitalul Repromed. Astfel, bilanţul cazurilor a ajuns la 127 253 persoane infectate şi 2598 de decese.

Medici din spitalele raionale susţin că din cauza numărului tot mai mare de pacienţi testaţi pozitiv cu virusul comunist, secţiile sunt pline cu pacienţi în stare gravă, iar la terapie intensivă cu greu se mai găsesc locuri libere. Medicii şi lucrătorii medicali sunt epuizaţi şi obosiţi.

De menţionat că până astăzi, 59 lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor