Alecu Reniţă, către instituţii şi societatea civilă din RM: „Temperaţi pofta diplomaţilor ruşi sub acoperire să ne dicteze cine suntem şi pe cine să votăm”

Ambasada Rusiei a pus mâna pe toate instituţiile de bază din R. Moldova paralizând şi Parlamentul prin „lacheul Dodon”, afirmă semnatarul Declaraţiei de Independenţă Alecu Reniţă.
Alecu Reniţă, fost deputat, jurnalist şi preşedinte a Mişcării Ecologiste din RM
Alecu Reniţă, fost deputat, jurnalist şi preşedinte a Mişcării Ecologiste din RM (facebook.com/Centrul Media pentru tineri)

Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău îndrăzneşte în mod cinic şi perfid, a câta oară să aducă în spaţiul public falsurile istoriografiei sovietice şi să le impună în continuare în R. Moldova de pe poziţiile ei imperiale şi şovine, consideră omul politic şi fostul deputat în două legislaturi, Alecu Reniţă, cerând „politrucilor de la Kremlin” să lase în pace moldovenii.

În opinia politicianului, preşedinte al Mişcării Ecologiste din Moldova, Ambasada Federaţiei Ruse a pus mâna pe instituţiile de bază din R. Moldova şi a paralizat Parlamentul prin „lacheul Dodon”, de aceea solicită instituţiilor academice, partidelor europene şi româneşti, societăţii civile să reacţioneze şi să tempereze pofta „diplomaţilor ruşi sub acoperire să ne dicteze cine suntem, încotro să mergem şi pe cine să votăm”.

Fostul parlamentar notează că o comemorare întârziată a ostaşilor români de la cimitirul Mana, raionul Orhei, pe 23 octombrie, a dezlănţuit furia „incubatorului de spionaj străin” camuflat sub denumirea de Ambasada Federaţiei Ruse din R. Moldova, iar autorităţile antiromâneşti de la Chişinău, în frunte cu „marioneta FSB-istă Igor Dodon”, aplaudă şi promovează orice minciună ieşită din gura ideologilor de la Kremlin.

Mai mult, votantul Declaraţiei de Independenţă „faţă de imperiul rusesc” scrie pe pagina sa de socializare că din cauza laşităţilor îndelungate manifestate de Chişinăul oficial, parţial de Academia de Ştiinţe, în raport cu falsurile istoriografiei sovietice, referitor la evenimentele dramatice şi tragice la care a fost supusă România după semnarea pactului criminal de Stalin şi Hitler în august 1939, „mă simt obligat să le amintesc restanţierilor şovini din Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău următoarele:

1. Moscova comunistă şi Berlinul nazist sunt actorii de bază în declanşarea celui de-Al Doilea Război Mondial, în masacrarea a zeci de milioane de oameni şi ruinarea ţărilor băgate cu forţa în conflagraţia mondială.

2. La 28 iunie 1940 Uniunea Sovietică atacă România, dezmembrează poporul român şi ocupă Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa.

3. Din primul an de ocupaţie sovietică a teritoriilor româneşti, populaţia paşnică, aproape 4 milioane de cetăţeni români, sunt supuşi genocidului, terorii roşii, zeci de mii de oameni sunt arestaţi, deportaţi şi asasinaţi.

4. La 22 iunie 1941 Armata Română a trecut Prutul şi cu jertfă de sânge a eliberat teritoriul ei naţional de sub ocupaţia Uniunii Sovietice; ostaşii care apără, luptă şi mor pentru pământul strămoşilor sunt eroi, indiferent de regimuri şi interpretări.

5. Toate documentele de arhivă din acea perioadă şi studiile istoricilor oneşti arată foarte clar – agresiunea militară a Uniunii Sovietice la 28 iunie 1940 asupra României care a obligat statul român să treacă Prutul la 22 iunie 1941 şi să-şi elibereze cetăţenii supuşi genocidului, să-şi recupereze teritoriile ocupate de URSS.

6. Nu ne impuneţi istoria voastră falsă despre Basarabia noastră, despre naţiunea română, despre România noastră în epoca accesului la informaţie şi arhive; citiţi şi recitiţi Declaraţia de Independenţă a R.Moldova din 27 august 1991 şi o să „descoperiţi” adevărurile care vă frig, când v-am spus nu La revedere, ci – Adio!

7. Atacurile şovine şi grobiene tot mai frecvente vă arată faţa adevărată şi ne obligă să definitivăm uriaşa statistică de crime abominabile pe care le-aţi comis împotriva fiinţei noastre naţionale în anii de ocupaţie, să vă prezentăm nota de plată pentru pierderile incomensurabile pricinuite prin exterminarea elitelor basarabene, distrugerea patrimoniului cultural-natural şi îndoctrinarea populaţiei până la pierderea memoriei şi falsificarea identităţii.

„Stimaţi” politruci de la Kremlin! De două sute de ani vă cerem un singur lucru – lăsaţi-ne în pace, lăsaţi-ne în legea noastră, cu neamul şi istoria noastră, pe pământul nostru românesc.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe