Din iulie, profitul reinvestit va fi scutit de impozit

(TIM SLOAN/AFP/Getty Images)
Gina Zaragiu
04.02.2014

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să introducă din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Astfel, până la vizita următoarei misiuni a Fondului Monetar Internaţional, în aprilie, Guvernul va prezenta "măsurile şi metodologia de implementare, de la 1 iulie, a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a anunţat luni premierul Victor Ponta.

"În scrisoarea de intenţie şi în memorandum vom avea trecut foarte clar faptul că, în cursul următoarei misiuni, din luna aprilie, până atunci, Guvernul vine cu măsurile şi metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit (...) Până atunci (aprilie 2014 - n.r.) guvernul vine cu măsurile şi metodologia de implementare de la 1 iulie a scutirii de impozit a profitului reinvestit", a declarat Ponta, într-o conferinţă susţinută la Palatul Cotroceni.

"La scutirea de impozit a profitului reinvestit pierdem 16% dar câştigăm 24% TVA pentru mijloacele care se cumpără", a explicat Ponta.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România a solicitat Guvernului să susţină în negocierile cu FMI scutirea impozitării profitului reinvestit, creşterea finanţării unor programe care generează locuri de muncă şi reducerea impozitării salariilor pentru dezvoltarea economică.

Victor Ponta, nu a dezvăluit amănunte despre reducerea CAS-ului, anunţată de guvern pentru a doua jumătate a acestui an.

La scutirea de impozit a profitului reinvestit pierdem 16% dar câştigăm 24% TVA pentru mijloacele care se cumpără

Astfel, Ponta a afirmat că "este vorba de pachetul de stimulare economică", la întrebarea ziariştilor dacă se renunţă la reducerea CAS-ului pentru al doilea semestru al anului,

"Ideea e să facem un pachet după 1 iulie", a mai spus el, adăugând: "Este un singur lucru stabilit (în discuţiile cu FMI), că venim cu toate măsurile şi că le putem implementa din al doilea semestru".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor