DIICOT cere arest la domiciliu pentru fostul ministru Codruţ Şereş

Procurorii DIICOT cer arestarea la domiciliu a fostului ministru Codruţ Şereş, acuzat în dosarul privatizărilor strategice. Şereş va afla astăzi sentinţa definitivă în dosar.
Codruţ Sereş (Epoch Times România)
Flori Mladin
15.10.2014

Procurorii DIICOT cer arestarea la domiciliu a fostului ministru Codruţ Şereş, acuzat în dosarul privatizărilor strategice. Şereş va afla astăzi sentinţa definitivă în dosar.

Procurorii DIICOT solicită arestul la domiciliu pentru a evita ca Şereş să plece din ţară. În acelaşi caz, procurorii au cerut arest preventiv şi pentru Zsolt Nagy.

Pe 3 decembrie 2013, Codruţ Şereş a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trădare, iar Zsolt Nagy a primit cinci ani de închisoare. Sentinţa nu era definitivă, scrie Hotnews.

Potrivit procurorilor, Codruţ Şereş, Zsolt Nagy şi fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Kerekes Gabor, au constituit sau au aderat la un grup infracţional cu caracter transnaţional, din care au făcut parte şi deja celebrii Vadim Beniatov, Stamen Stancev, Dorinel Mihai Mucea şi Mihai Radu Donciu (judecaţi pentru spionaj într-un alt dosar), dar şi alţi trei inculpaţi (un turc, un ceh şi un româno-englez).

Activitatea infracţională ar fi avut loc în perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006 şi ar fi constat, printre altele, într-o serie de acţiuni ilegale care ar fi menit să distorsioneze procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, de vânzare a unui pachet de 8 % din acţiunile Petrom, de privatizare/restructurare a Romaero Bucureşti şi Avioane Craiova, de consultanţă în vederea privatizării SN Radiocomunicaţii SA, de consultanţă în vederea restructurării şi privatizării CN Poşta Română SA, dar şi de selectare prin licitaţie a consultantului internaţional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acţiunile deţinute de statul român la Romtelecom.

Mai precis, demnitarii ar fi furnizat informaţii confidenţiale despre o serie de licitaţii organizate de minister pentru consultanţă sau privatizarea unor societăţi şi ar fi încercat, în unele situaţii, să influenţeze rezultatul unor licitaţii. Se presupune ca sesizarea pentru demararea anchetei a venit din partea unor ofiţeri SRI care supravegheau domeniul economic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor