Diaconescu: Nu are nimeni dreptul moral să pună în discuţie semnificaţia semnăturii de susţinere a preşedintelui

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, care a decis să se înscrie ca independent în cursa pentru Cotroceni, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că nimeni nu are dreptul moral să pună în discuţie semnificaţia semnăturii preşedintelui Traian Băsescu pentru susţinerea candidaturii sale.

"Semnificaţia semnăturii preşedintelui pe susţinerea candidaturii mele are, pentru mine, o valoare specială. Nu are nimeni dreptul moral să pună în discuţie un gest pe care nu are cum să-l înţeleagă. Am promis că voi candida în faţa societăţii româneşti, în faţa preşedintelui Băsescu şi în faţa partenerilor europeni şi euroatlantici şi mă ţin de cuvânt", a subliniat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a adăugat că, în ce priveşte aşa-zisa retragere a "aşa-zisului sprijin PMP, aceasta cel mai probabil că se va resimţi la fel de mult cum s-a resimţit presupusul sprijin" pe care l-a avut din partea PMP, "adică deloc".

Candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestată de unii lideri din teritoriu, care au cerut înlocuirea acestuia cu Elena Udrea, pe motiv că aceasta ar fi mai populară. Udrea a răspuns chemării şi a intrat marţi, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în timp ce Diaconescu, rămas fără susţinere, a decis să iasă din PMP şi să candideze ca independent pentru a-şi respecta "angajamentul faţă de ţară".