Lăzăroiu: „Atenţie la iepurii nevăzuţi ai lui Ponta. Unii vor fi foarte bine camuflaţi”

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a vorbit marţi despre criteriile după care ar trebui ales candidatului anti PSD, în contextul în care, în ultima vreme, apar tot mai mulţi prezidenţiabili pe partea dreaptă a politicii româneşti. După ce a făcut o descriere sumară a profilului candidatului anti PSD ideal, Lăzăroiu a avertizat electoratul cu privire la „iepurii nevăzuţi” ai lui Ponta, unii dintre care sunt „foarte bine camuflaţi”.

„Cu atâţia candidaţi anti PSD, presupun că toată lumea se întreabă care ar fi criteriul de alegere. Va spun ce cred eu, judecaţi voi. Cum mai spuneam şi în alte dăţi, după 2015, vom avea un preşedinte la cheremul partidelor şi parlamentului. Va putea fi demis prin referendum cu o prezenţă de 30%. Că să reziste în funcţie, acest preşedinte trebuie: să fie popular sau să accepte o înţelegere cu partidele. Ca să fie popular are nevoie de media. Dar media, în mare parte, prin moguli şi mogulaşi, se află în complicitate cu partidele. Ca să facă înţelegere cu partidele înseamnă să accepte toată inerţia lor la schimbare”, a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Celor care susţin că preşedintele ar putea să se înţeleagă cu partidele şi în acelaşi timp să îi convingă să accepte schimbarea, Lăzăroiu le explică că, personal, i-ar plăcea şi lui „basmul” asta, dar, în realitate, viaţa ne arată că nu există schimbare decât prin confruntare. De altfel, şi basmele ne arată acelaşi lucru, a adăugat acesta.

„Aşadar, acel candidat de dreapta care are curajul să se confrunte cu partidele şi prelungirile lor mediatice, acel candidat care nu are complicităţi la vedere sau ascunse cu partidele şi prelungirile lor mediatice, acel candidat care să-şi asume, dacă va fi cazul, chiar întreruperea mandatului decât un compromis în defavoarea României. Acel candidat care va alege confruntarea băltirii. N-am zis nimic de Ponta aici, pentru că în cazul lui lucrurile sunt mai mult decât clare. Atenţie însă şi la iepurii nevăzuţi ai lui Ponta! Mi-e teamă că unii vor fi foarte bine camuflaţi”, a avertizat Lăzăroiu.