Diaconescu l-a acuzat pe Vulpescu că a încercat să-l elimine din competiţia pentru Oltchim

Epoch Times România
20.09.2012

Dan Diaconescu a avut un dialog aprins cu preşedintele Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, pe care l-a acuzat că a încercat să-l elimine din competiţia pentru depunerea ofertelor la privatizarea Oltchim.

Diaconescu l-a acuzat pe Remus Vulpescu că ar fi modificat ora depunerii ofertei sale după 12: 00, pentru ca aceasta să nu mai fie validă.

Vulpescu spune însă că, deşi Diaconescu a depus oferta cu patru minute întârziere, aceasta va fi luată în considerare.

Dan Diaconescu, a declarat joi că oferta pentru Oltchim va fi dublată şi că în demersul de a cumpăra combinatul chimic i s-a alăturat un investitor strategic din afara ţării.

"Noi suntem siguri că vom câştiga. Ne bazăm pe faptul că oferta noastră anterioară era oricum de nerefuzat, dar astăzi avem o mare surpriză, în sensul că astăzi dublăm oferta noastră faţă de acum câteva zile şi, de asemenea, vom mai face o constatare puţin mai târziu, am făcut o nouă descoperire în interiorul combinatului Oltchim, drept pentru care vom mai face o schimbare în interiorul ofertei noastre. Nu putem vorbi despre nivel fiindcă ne interzice caietul de sarcini", a spus Diaconescu.

Privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a fost amânată pentru 20 septembrie, a decis luni Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).Astfel, mai pot fi depus oferte pînă la 20 septembrie, ora 12.00, urmând ca licitaţia pentru privatizare să aibă loc pe 21 septembrie.

Termenul iniţial pentru licitaţie era 18 septembrie.

Decizia a fost luată după ce au fost depuse mai multe contestataţi în instanţă la privatizarea Oltchim.

Astfel, până joi , la ora 12,00, au fost depuse oferte din partea acţionarului minoritar PCC, a lui Dan Diaconescu şi a omului de afaceri Ştefan Vuza.

Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim. În cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde şi creanţele companiei, în valoare de circa 1,8 miliarde de lei, deţinute de AVAS şi Electrica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor