Dezastru total la Spitalul Judeţean Reşiţa. Pacienţi goi care stau pe jos, toalete murdare, igrasie şi infecţii
alte articole
Imagini apărute în spaţiul public dezvăluie o situaţie dezastruoasă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Reşiţa, care pare să fie un focar de infecţie, plin de mizerie şi igrasie. Mai mult, unii pacienţi sunt lăsaţi să stea pe jos. Managerul spitalului a recunoscut că imaginile au fost făcute în interiorul spitalului şi a demarat o anchetă internă, relatează Digi 24.
Potrivit sursei citate, conducerea spitalului a precizat că imaginile arată neputinţa sistemului sanitar şi că în ele apar pacienţi cu coronavirus, care au şi probleme psihice. De ei se ocupă acelaşi personal medical de boli infecţioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie şi că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.
Imaginile au fost postate pe Internet de foşti pacienţi Covid care au fost internaţi în acest spital şi care au oferit detalii tulburătoare despre modul în care sunt trataţi bolnavii.
“Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiţii de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul. În 20 septembrie m-am adresat Ministerului Sănătăţii cerând un spital modular.
În Caraş-Severin, până acum o săptămână erau doar două spitale Covid – cel din Reşiţa şi cel din Caraş. Secţia de pneumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director. Pe acea secţie au fost preluaţi toţi pacienţii cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă şi patologii, cu afecţiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecţiuni psihice.Sunt categorii de pacienţi care ar trebui trataţi cu îngrijiri speciale”, a susţinut Alina Stancovici, managerul Spitalului Reşiţa, pentru Digi 24.
De asemenea, Stancovici a mai precizat că o altă problemă cu care se confruntă spitalul este deficitul de personal medical, dintre care jumătate sunt bolnavi şi care intră în ture de dimineaţă până seara. Aceiaşi medici se succed la două zile pe liniile de gardă, a adăugat managerul.
“Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din ţară e acelaşi lucru. Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienţii, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situaţia şi pentru a lua măsurile care se impun”, a adăugat Alina Stancovici.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că ministrul Nelu Tătaru a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat să facă un control la acest spital pentru a verifica condiţiile în care se acordă asistenţa medicală şi daca se respectă circuitele şi protocoalele medicale în vigoare.
Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Caraş Severin va efectua un control pentru a vedea în ce condiţii sunt îngrijiţi pacienţii.




