Despre venirea lui Antonescu în Opoziţie

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta anunţa joi seară că liderul PNL Crin Antonescu va candida la prezidenţiale din opoziţie. Ce părere au liderii opoziţiei despre acest lucru? Preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu susţine că din cauza asocierii cu PSD, liberali şi-au pierdut identitatea şi vor trebui să plătească mult timp pentru această decizie, pe când prim-vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că „stânga românească a înghiţit într-un mod sinistru PNL şi candidatul lor la prezidenţiale”. Nici liderul PDL Vasile Blaga nu vede cu ochi buni intrarea în opoziţie a liberalilor.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat vineri că „va fi greu pentru Antonescu să intre în opoziţie, după doi ani de guvernare socialistă alături de PSD”.

„În primul rând va fi greu pentru PNL să revină ca partid de opoziţie de dreapta. PNL şi-a pierdut identitatea şi vor plăti mult timp pentru greşeala de a se asocia cu PSD-ul. La cum evoluează astăzi lucrurile pe scena politică, prevăd schimbări substanţiale şi vom avea parte de multe surprize până la alegerile prezidenţiale din noiembrie”, a declarat MRU.

Liderul Forţei Civice susţine că dacă liderii USL nu găsesc o cale de împăcare, se va isca „un război politic care va trimite ţara într-un haos de nedorit”.

„Până la alegerile de la sfârşitul anului, România va rămâne neguvernată. Vom asista la răfuieli USL-iste, iar mizele politice sunt atât de mari încât mă aştept să iasă la suprafaţă adevăruri murdare. Parcă USL funcţiona mai bine în opoziţie”, a adăugat acesta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a folosit termeni mai duri pentru a comenta subiectul.

„Ipocrizia lui Antonescu este monumentală. Nu ai cum să vorbeşti despre opoziţie atâta vreme cât ai girat cu ambele mâini această guvernare. Nu poţi să ai tupeul să vorbeşti despre opoziţie când pleci de la guvernare, nu pentru încălcarea principiilor de dreapta sau suprataxarea românilor, ci pentru că ai pierdut bătălia pentru posturi. USL, adică PNL-PSD-PC, este responsabilă în bloc pentru debandada socială, fiscală şi administrativă a României. Ponta şi Antonescu sunt exact ca două precupeţe care şi-au pus fustele-n cap în piaţă în timp ce interesul naţional şi guvernarea au fost aruncate la tomberon. USL nu are de oferit românilor decât circ şi hărmălaie ieftină”, a subliniat Blaga.

Prim-vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine că „nu eşti în opoziţie când votezi cot la cot în cadrul USL împotriva statului de drept, când aduci românilor peste 35 de noi taxe şi impozite, când redactezi un proiect de Constituţie neaplicabil, când îţi asumi răspunderea pentru un proiect de lege care prevede descentralizare sau pe Codul de Insolvenţă, ambele neconstituţionale”.

În opinia ei, „o alianţă de neprofesionişti” nu poate da doi candidaţi la prezidenţiale.

„Indiferent că se vor chema USL, USD, PSD sau PNL, răul făcut României nu va putea fi îndreptat uşor. Stânga românească a înghiţit într-un mod sinistru PNL şi candidatul lor la prezidenţiale”, a concluzionat aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne