Macovei: Corneliu Coposu ne-a dat o lecţie de moralitate politică, puţini au învăţat-o şi o respectă

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

„Negociem orice, dar nu negociem principii” - Corneliu Coposu

Europarlamentarul Monica Macovei a scris marţi, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, cunoscut drept „Seniorul politicii româneşti”, că acesta „ne-a dat o lecţie de moralitate politică, puţini au învăţat-o şi o respectă”.

„Corneliu Coposu ne-a învăţat, ca şi Iuliu Maniu, că poţi face politică pentru oameni, că te poţi sacrifica pentru ţară. „Patriotismul este o dragoste discretă pentru ţară, o disponibilitate de a-ţi da oricînd viaţa pentru ea şi de a nu mărturisi acest sentiment”, spunea cu decenţă Corneliu Coposu”, a precizat Monica Macovei.

Aceasta a amintit de valorile transmise de Coposu şi de lecţia transmisă de acesta şi anume că ţara merită orice sacrificiu şi că poţi fi moral în politică.

„Am fost recent la Bădăcin-Sălaj, localitatea natală a lui Iuliu Maniu, unde casa acestuia este lăsată în paragină de ani de zile de administraţia PSD.

Moştenirea lui Maniu înseamnă credinţă, familie şi dragoste de neam. Aceste valori ne-au fost transmise şi de Corneliu Coposu, alături de lecţia că ţara merită orice sacrificiu şi că poţi fi moral în politică. Puţini politicieni de astăzi au învăţat-o, o respectă şi o aplică”, a adăugat Macovei.

Corneliu Coposu a fost un proeminent om politic, preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, senator, lider al opoziţiei din România postcomunistă şi, din păcate, fost deţinut politic sub regimul comunist (17 ani de detenţie, dintre care opt de izolare). A activat ca secretar personal şi ulterior ca secretar politic al lui Iuliu Maniu, modelul şi mentorul său, pe care l-a însoţit în toate misiunile sale politice.

Sora lui Coposu l-a prezentat pe acesta ca fiind „un om care a încercat să facă ceva pentru binele României, atât cât i-a stat în puteri, deasupra tuturor neînţelegerilor şi a adversităţilor politice”.

„Sunt foarte mulţi care au ţinut sincer la el, unii poate că l-au înţeles, alţii poate nu au reuşit să înţeleagă cum era posibil ca un om să nu fie tentat de niciun fel de funcţie, de niciun fel de mărire. El a fost un om modest, a fost normal zic eu, cum ar trebui să fie toţi, şi nu şi-a dorit pentru el absolut nimic”, a mai precizat Rodica Coposu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne