Campaniile Antenelor funcţionează: un grup de pensionari se "ruşinează" de Băsescu la Iaşi

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Campaniile anti-Băsescu lansate de Antenele lui Dan Voiculescu funcţionează. Duminică, preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit copios la Iaşi, de un grup de 20 de persoane, marea lor majoritate pensionari.

"Ne este ruşine!" a strigat înflăcărat o doamnă pensionară, preluând sloganul campaniei "Mi-e ruşine cu preşedintele meu!" lansată recent de Antena 3, într-o emisiune "moderată" de Mihai Gâdea.

Preşedintele le-a explicat celor ce ce i-au reproşat pentru sărăcia în care se zbat, lipsa locurilor de muncă, tăierea pensiilor în 2010 etc., că Ponta este cel ce a promis un milion de locuri de muncă, nu el. Acuzat că el este cel care aflat în fruntea ţării de 10 ani (şi în consecinţa responsabil pentru tot...), preşedintele a replicat:"Da, eu v-am trecut prin criză, doamnă, că altfel eraţi ca în Grecia!"

Traian Băsescu este cel ce şi-a asumat în 2010 o serie de măsuri de austeritate extrem de nepopulare, precum tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a "cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, măsuri menite să reducă efectele crizei economice asupra României. Pensiile nu s-au redus, Curtea Constituţională decizând că măsura este neconstituţională. Doi ani mai târziu, în 2012, a fost promulgată legea privind reîntregirea salariilor.

Tot în 2012, Ponta promitea, în numele USL un milion de locuri noi de muncă. Aceste locuri nu doar că nu au apărut, dar rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste de până la 24 de ani a ajuns la aproape 25% iar numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă la finele lunii februarie 2014 a fost de 528.041 persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne