Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman poate fi arestat

Membrii Camerei Deputaţilor urmează să se întrunească vineri în şedinţa de plen, pentru a se pronunţa asupra cererii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de fapte de corupţie.
Mită (Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.12.2013

UPDATE: Gheorghe Coman a fost dus la sediul DNA, la puţin timp după votul din Camera Deputaţilor.

UPDATE: Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman poate fi arestat. Imunitatea parlamentară i-a fost retrasă, 190 dintre deputaţii întruniţi astăzi în plen votând pentru arestarea preventiva a deputatului PC. 34 de deputaţi au fost împotriva deferirii lui Coman pe "mâinile" DNA.

254 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa în Parlament, dar numai 224 au participat la vot.

* * *
Membrii Camerei Deputaţilor urmează să se întrunească vineri în şedinţa de plen, pentru a se pronunţa asupra cererii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de fapte de corupţie.

În cazul în care nu se va întruni cvormul necesar pentru susţinerea şedinţei, respectiv jumătate plus unu din numărul total de deputaţi, preşedintele de şedinţă va stabili o altă dată pentru rîntrunirea plenului pe această temă, informează hotnews.

Gheorghe Coman, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a Partidului Conservator, Filiala Buzău, este acuzat de luare de mită.

Coman a fost surprins pe 19 decembrie în flagrant delict, luând mită suma de 3.140 de lei. Când şi-a dat seama că a fost urmărit, Coman a fugit cu autoturismul în care se afla, fiind prins ulterior în judeţul Prahova.

Procurorii din cadrul DNA, Serviciul teritorial Ploieşti, au început urmărirea penală a lui Gheorghe Coman, acuzându-l pe deputat de folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că în perioada noiembrie-decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul partidului din care face parte, a solicitat unui denunţător, persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă (care la nivel politic „revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei a trimis către Camera Deputaţilor cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicita încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman. Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat pe 23 decembrie raport favorabil solicitării de arestare preventivă a deputatului şpăgar.

Reamintim că Gheorghe Coman este unul dintre deputaţii care au votat în "Marţea neagră" modificările Codului Penal, care ar urma să îi facă imuni în faţa legii pe parlamentari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor