Gino Iorgulescu audiat la DIICOT riscă să piardă tot

Gino Iorgulescu, preşedinte LPF
Gino Iorgulescu, preşedinte LPF (Epoch Times România)
P. P.
15.11.2013

Marian Iancu, fostul finanţator al lui Poli Timişoara, susţine că Gino Iorgulescu şi restul persoanelor audiate de DIICOT pentru infracţiunea de evaziune fiscală nu vor scăpa de o condamnare, ceea va conduce la demisia actualului preşedinte din noua funcţie de la conducerea LPF.

Abia ales preşedinte în cadrul LPF, Gino nu a scăpat de un dosar vechi din 2006, în care se arăta că transferurile lui Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cânu, Adrian Olah şi Jon McKain, de la Fc Naţional la Poli Timişoara au fost făcute în mod fraudulos.

„Dintr-o dată un dosar plin de praf capătă inerţie, aşa cum trebuia să capete. Din punctul meu de vedere cei inculpaţi nu au cum să scape, sper să fie cât mai uşoară pedeapsa, nu le doresc răul, dar cunosc bine dosarul şi e greu ca cineva să se strecoare printre rândurile lui. Cunosc flagrantul, e aproape un flagrant. Şi dacă Iacov a sărit de la inculpaţi la martori cineva trebuie să răspundă. Şi mai sunt doi, dintre care unul e Iorgulescu, cel care a primit banii. Celălalt e un director, care nu ştiu în ce măsură va fi prins în dosar”, a menţionat Marian Iancu, pentru sport.ro.

Fostul preşedinte al timişorenilor explica că la data transferurilor, clubul Fc Naţional a solicitat efectuarea plăţilor în contul unei asociaţii patronate de Gino Iorgulescu, după ce iniţial se dorea transferul banilor într-un cont offshore dintr-o bancă cipriotă.

”Timişoara e parte vătămată în plângerea asta alături de ANAF. Au lucrat cu stângăcie în interesul lor de a frauda bugetul statului şi pe Poli Timişoara indirect. E vorba de facturi de transfer, pe care noi le-am plătit. Ne-au cerut în prima fază să plătim în Cipru şi am refuzat asta. Le-am dat dispoziţie să plătim în România, pentru că noi nu plătim în offshore-uri. Şi ei ne-au dat o donare de plată în baza facturilor către o asociaţie, din câte ştiu eu condusă la acea vreme de către domnul Iorgulescu. Am plătit, ulterior, la rambursarea de TVA, când a venit ANAF în control, a mers încrucişat aşa cum este obligaţia legală, să verifice şi la FC Naţional modul cum au fost ele raportate în contabilitate şi ce s-a întâmplat cu TVA-ul încasat, dacă a fost plătit. S-a dovedit că ei nu au în contabilitate facturile, s-a dovedit că sumele nu au fost înregistrate şi că au fost plătite la ordinul lui FC Naţional în asociaţia domnului Iorgulescu. Sunt venituri aşa cum DIICOT rămâne să le stabilească de acum încolo. Din nefericire, ăsta e adevărul”, a adăugat Iancu.

La finalizarea dosarului, Iorgulescu va fi cel mai probabil reţinut pentru scurt timp, fiind astfel forţat să elibereze postul de la şefia LPF, pe care îl va prelua, din nou, Dumitru Dragomir, mai spune Marian Iancu.

”Mandatul lui Iorgulescu va fi mic, va fi tot Dragomir preşedinte. Vor fi din nou alegeri, îşi va da şi demisia dacă dosarul acesta merge mai departe. Şi eu cred că merge pentru că lucrurile sunt clare acolo. E imposibil să dureze mult mandatul lui Iorgulescu la ligă. Va fi obligat să-şi dea demisia pentru a nu atrage şi imaginea domnului Ponta în ceea ce înseamă Liga Profesionistă de Fotbal, fotbalul sub semnul de întrebare, fotbalul pe care îl avem astăzi la dispoziţie. Domnul Ponta îşi va retrage ambasadele, iar Iorgulescu singur nu va putea să susţină singur programul pe care l-a promis. Atunci îşi va demisia. Rapid, acum se va întâmpla”, a încheiat Iancu.

Odată cu picajul lui Iorgulescu, susţinerea premierului Ponta în Liga Profesionistă de Fotbal va fi retrasă de asemenea, cât şi toate programele prezentate de actualul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor