Deputatul Florin Popescu rămâne în libertate din lipsă de cvorum în Parlament

Florin Popescu şi Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.05.2014

Deputatul Florin Popescu mai rămâne o săptămână în libertate. Votul ce urma să fie dat astăzi în plenul Camerei Deputaţilor cu privire la încuviinţarea cererii de arestare preventivă a deputatului PMP a fost amânat, din lipsă de cvorum. Viorel Hrebenciuc a cerut de trei ori verificarea cvorumului, constatând, invariabil, că în sală nu sunt suficienţi deputaţi pentru a supune la vot cererea procurorilor DNA.

Plenul va fi convocat din nou marţi. Întrebat dacă situaţia nu ridică probleme, având în vedere că propunerea de arestare preventivă ar fi trebuit dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, conform legii, în termen de 5 zile de la avizul Comisiei Juridice, Hrebenciuc a negat, afirmând că în situaţii excepţionale, de forţă majoră, votul se poate reprograma.

În cazul de faţă, situaţia de forţă majoră ar fi alegerile europarlamentare, care reclamă prezenţa deputaţilor în teritoriu.

Florin Popescu a afirmat că regretă faptul că nu a fost cvorum în Parlament şi a anunţat că rămâne la dispoziţia justiţiei şi că a demisionat din PMP:

"Astăzi am venit în faţa Parlamentului pentru a susţine că nu sunt un pericol public. Din păcate nu a fost cvorum în Parlament, astfel încât decizia se va amâna pentru o şedinţă viitoare. Voi sta la dispoziţia Parlamentului şi justiţiei de câte ori îmi vor solicita şi nu fug nici de Parlament şi voi merge la DNA să dau declaraţii, să văd în continuare. Nu voi împiedica bunul mers al dosarelor. Mi-am dat demisia din PMP. Nu împiedic justiţia. Ancheta merge în continuare", a spus Popescu.

Reamintim că Florin Popescu, deputat PMP, este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012, la vremea respectivă Popescu fiind membru al PDL. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

În urmă cu o săptămână Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ cererii de arestare preventivă a lui Popescu. 15 din cei 23 de membri ai comisiei au votat împotriva cererii DNA, 7 pentru şi unul s-a abţinut. Votul a fost secret.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor