Demisii în bloc la Spitalul C.F. din Timişoara după confirmarea unui caz cu coronavirus

(bzi.ro)

Zece asistente şi trei infirmiere au demisionat de la Spitalului Clinic Căi Ferate (C.F.) din Timişoara după anunţarea unui caz de infecţie cu coronavirus în unitate. Demisiile lor consolidează valul tot mai semnificativ de demisii în rândul cadrelor medicale nemulţumite că sunt trimise în linia întâi a luptei împotriva virusului Wuhan fără echipamente de protecţie corespunzătoare.

“Există un caz confirmat, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase şi din această cauză lumea este speriată. Noi, ca şi conducere, am făcut tot ce a trebuit, am prelucrat procedurile, ce echipamente trebuie să poarte, în schimb, cei care şi-au dat demisia au acasă bătrâni, copii, sunt unele dintre ele la o vârstă respectabilă şi au, din punct de vedere al sănătăţii, şi ele probleme, de exemplu, alte patologii care asociate cu coronavirus pot să dea o formă mai gravă a bolii. Toată lumea trebuie să înţeleagă că doar împreună putem reuşi”, a declarat managerul spitalului, Marius Olaru, citat de Mediafax.

De asemenea, Olaru a mai afirmat că, până în prezent, dotările cu materiale de protecţie la spitalul pe care îl conduce au fost făcute doar din donaţii şi sponsorizări.

“De la autorităţi nu am primit nimic, de la prefectură, nimic, de la primărie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achiziţionat centralizat prin ONAC nu am primit ceva”, a subliniat Marius Olaru.

Lovitura primită de spitalul timişorean vine în contextul în care, pe teritoriul ţării, s-a confirmat infectarea cu coronavirus a 285 de cadre medicale, în condiţiile în care un număr semnificativ de cadre medicale au demisionat din cauza lipsei echipamentelor de protecţie în spitalele în care lucrau. De asemenea, câteva spitale au fost închise temporar şi plasate sub carantină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură