Delegaţia PDL în PE: Guvernul USL nu e potrivit pentru o Românie europeană

(photos.com)
Cristina Boiangiu
30.01.2013

Guvernul USL este în totalitate răspunzător pentru concluziile negative ale raportului Comisiei Europene asupra situaţiei Mecanismului de Cooperare şi Verificare în România, a apreciat delegaţia PDL în Parlamentul European. Întreg guvernul USL ar trebui să-şi asume conţinutul raportului şi derapajele social-liberalilor de la normele democratice, mai susţin cei de la PDL.

"În timpul campaniei electorale din această vară, USL a defăimat sistematic instituţia şi liderii Comisiei Europene. Guvernul USL a adus prejudicii de imagine grave României şi a încălcat, în ciuda avertismentelor Comisiei Europene, norme şi valori fundamentale ale democraţiei şi statului de drept. Aceste acţiuni se reflectă sever în conţinutul raportului. Guvernul USL trebuie să pună capăt atacurilor la justiţie şi abuzurilor legiferate de propria majoritate parlamentara care - aşa cum constata raportul Comisiei Europene - continuă şi pun sub semnul întrebării independenţa justiţiei şi stabilitatea democratică a României", au apreciat europarlamentarii PDL.

În afară de drepturile de care se bucură ţările care fac parte din UE, există obligaţii şi responsabilităţi pe care trebui să şi le asume. Una dintre cele mai importante, în viziunea PDL este respectul autorităţii de stat faţă de justiţie şi democraţie. Democrat-liberalii au atras atenţia asupra importanţei raportului MCV pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

"Deficienţele grave din raportul MCV pot reprezenta un motiv hotărâtor pentru că unele state membre să refuze accesul României în spaţiul Schengen, privându-i în continuare pe români de dreptul de a călători în aceleaşi condiţii la fel ca restul cetăţenilor europeni. Refuzul accesului în spaţiul Schengen va menţine România şi pe români în categoria de cetăţeni europeni de mâna a doua. Asta după ce România a făcut eforturi financiare şi umane considerabile pentru a îndeplini criteriile legale în vederea pregătirii accesului în spaţiul Schengen", au mai arătat europarlamentarii PDL.

Un raport negativ de ţară va avea ca efect, nu numai întârzierea aderării la spaţiul Schengen, ci şi îngreunarea atragerii investiţiilor străine, a arătat PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor