Ungureanu: Raportul MCV este îngrijorător pentru România

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică
Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică (Epoch Times România)

Preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că ”Raportul MCV este îngrijorător pentru România” şi ”nu adaugă o notă pozitivă în favoarea actualei puteri”, învitându-l astfel pe premierul Victor Ponta să explice de ce CE cere ţării noastre ca ”statul de drept să fie întărit”.

”Raportul MCV este îngrijorător pentru România. Este un raport care nu adaugã o notã pozitivã în favoarea actualei puteri. Dimpotrivã, semnaleazã faptul cã actuala putere nu reuşeşte sã îndeplineascã obligaţiile asumate faţã de Comisia Europeanã, în ciuda faptului cã existã premisele stabilitãţii politice, în ciuda faptului cã în urma alegerilor din 9 decembrie s-a instalat un Guvern ales dupã toate regulile democratice”, a declarat Ungureanu într-o conferinţă de presă.

Ungureanu susţine că prin remarcile făcute în Raportul MCV referitor la faptul că ”statul de drept trebuie întărit”, asta ne ”întoarce în anul 2000” când guvernarea a fost preluată de Adrian Năstase.

”Potrivit raportului Comisiei Europene, statul de drept trebuie întãrit, înseamnã că ne întoarcem la anul 2000, când asemenea remarci erau curente. Îl aştept pe Victor Ponta să dea seamă şi să explice cum de s-a putut ajunge într-o asemenea situaţie”, a mai susţinut MRU.

Mai mult, acesta a precizat că ”actuala putere este în momentul de faţã obligatã sã modifice legislaţia pentru ca instituţia independentã CSM sã poatã emite un aviz conform ca procurorii independenţi sã poatã fi numiţi, campaniile de presã sã înceteze şi, nu în ultimul rând, ca parlamentarii sã poatã fi aduşi uşor în faţa justiţiei”.

”Dacă vorbim de responsabilitatea oamenilor politici, este momentul sã recunoaştem greşeli şi sã spunem cã episoade de genul celor petrecute în ultimele şase luni nu se vor mai repeta, asta în condiţiile în care suntem cu adevãrat interesaţi. Ori eu suspectez USL cã nu este interesat ca guvernarea sã se facã în favoarea tuturor cetãţenilor români. Probele de pânã acum aratã cã, dimpotrivã, asistãm la o guvernare dãunãtoare României şi îndreptatã împotriva intereselor fundamentale ale ţãrii”, a mai arătat preşedintele FC.

Cât despre presiunea mass-media asupra unor instituţii ale statului român despre care este precizat în Raportul MCV, Ungureanu crede că trebuie discutat într-o dezbatere naţională cu jurnaliştii despre ”presiunile la care sunt supuşi din partea directorilor sau a proprietarilor de trusturi”.

”Este timpul, de asemenea, pentru o dezbatere naţionalã asupra implicãrii media în politica internã româneascã la care sã participe jurnalişti oneşti, profesionişti, care la rândul lor au sesizat Comisia Europeanã asupra presiunilor la care sunt supuşi din partea directorilor sau a proprietarilor de trusturi”, a mai precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne