Decontări medicale ilegale: 22 de persoane, arestate

Nu mai puţin de de 22 de persoane, printre care se numără şi administratorii celor două laboratoare vizate în dosarul decontărilor ilegale de analize, au fost arestate sâmbătă seară preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate de Tribunalul Bucureşti.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
31.03.2013

Nu mai puţin de de 22 de persoane, printre care se numără şi administratorii celor două laboratoare vizate în dosarul decontărilor ilegale de analize, au fost arestate sâmbătă seară preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate de Tribunalul Bucureşti.

Având doar interdicţie de a părăsi ţara, restul celor reţinuţi în acelaşi dosar, printre care şi medicul cardiolog Sergiu Bârsan şi Viorel Ordeanu, medic de laborator la Uromed, sunt cercetate în libertate, a mai hotărât instanţa.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Peste 40 de persoane sunt urmărite penal în acest dosar pentru înşelăciune şi complicitate la această faptă, au fost reţinuţi vineri seară administratorii laboratoarelor de analize Uromed Center şi CityLab, angajaţi ai acestora, medici şi asistente.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, luare de mită şi dare mită.

Întreaga acţiune, la care au participat 13 procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie Bucureşti, a fost declanşată vineri, fiind făcute 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

"Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate în realitate, cauzându-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", relevă un comunicat al Parchetului Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, medicii sunt acuzaţi că au emis aproximativ 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, din valoarea cărora îşi opreau 10%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor